Chiara

Olvass bele!

Nápolyi Johanna tinédzserkorú udvarhölgye, Chiara nemcsak a tolvajlásban, a méregkeverésben és az intrikákban vetélkedhet a korszak legelvetemültebb gonosztevőivel. Irigyelt nyelvtudásával, éles eszével és magyar tanítójától eredő műveltségével Chiara arra is példa, mekkora befolyásra tettek szert a magyarok a középkori Itáliában. A lány abban az időben kerül a Castel Nuovo udvarhölgyei közé, amikor a királyság főbírója egy másik gyermekkorú udvarhölgy, Anna hercegnő kegyetlen meggyilkolása ügyében nyomoz, s amikor András herceget, Johanna férjét csak gyilkossággal tudják megakadályozni abban, hogy megszerezze a koronát.
Chiara és Giancarlo, a nagybátyja, valamint Váradi Péter, aki szintén Anna hercegnő gyilkosa után kutat, s persze a királynő és a környezetében lévő főnemesek, valamennyien valóságos történelmi személyek. Azt pedig, hogy a regényben leírt események megtörténhettek-e, s oly módon történhettek-e, ahogyan a szerző leírja őket, döntse el az olvasó.

Bökös Borbála vérbő és váratlan fordulatokban gazdag történelmi krimivel lepte meg olvasóit. A kiadó női regénypályázatán közel háromszáz pályázót megelőző szerző "civilben" a nagyváradi egyetem tanszékvezetője, rengeteg tudományos publikációval és elismeréssel. A középkori nápolyi királyi udvarban tett látogatása már csak ezért is figyelmet érdemel, hiszen a sebesen pörgő cselekmény mellett is hiteles beszámoló lehet az európai történelem egyik legzüllöttebb, és persze legizgalmasabb minibirodalmának életéről.

További ajánlatunk

A vagdalthús hadművelet
borító: A vagdalthús hadművelet>
2 490 Ft
Esküvő Hardingsholmban
borító: Esküvő Hardingsholmban>
2 190 Ft
Anjouk VI. - Királyok éneke
borító: Anjouk VI. - Királyok éneke>
3 199 Ft
A vihar szárnyai
borító: A vihar szárnyai>
1 999 Ft
A Rózsák háborúja 3. - Vérvonal
borító: A Rózsák háborúja 3. - Vérvonal>
1 990 Ft
Mozart utolsó áriája
borító: Mozart utolsó áriája>
2 570 Ft
A Duna vonzásában
borító: A Duna vonzásában>
1 200 Ft
Medvés-hegy
borító: Medvés-hegy>
790 Ft

Hasznos holmik