Chiara

Olvass bele!

Nápolyi Johanna tinédzserkorú udvarhölgye, Chiara nemcsak a tolvajlásban, a méregkeverésben és az intrikákban vetélkedhet a korszak legelvetemültebb gonosztevőivel. Irigyelt nyelvtudásával, éles eszével és magyar tanítójától eredő műveltségével Chiara arra is példa, mekkora befolyásra tettek szert a magyarok a középkori Itáliában. A lány abban az időben kerül a Castel Nuovo udvarhölgyei közé, amikor a királyság főbírója egy másik gyermekkorú udvarhölgy, Anna hercegnő kegyetlen meggyilkolása ügyében nyomoz, s amikor András herceget, Johanna férjét csak gyilkossággal tudják megakadályozni abban, hogy megszerezze a koronát.
Chiara és Giancarlo, a nagybátyja, valamint Váradi Péter, aki szintén Anna hercegnő gyilkosa után kutat, s persze a királynő és a környezetében lévő főnemesek, valamennyien valóságos történelmi személyek. Azt pedig, hogy a regényben leírt események megtörténhettek-e, s oly módon történhettek-e, ahogyan a szerző leírja őket, döntse el az olvasó.

Bökös Borbála vérbő és váratlan fordulatokban gazdag történelmi krimivel lepte meg olvasóit. A kiadó női regénypályázatán közel háromszáz pályázót megelőző szerző "civilben" a nagyváradi egyetem tanszékvezetője, rengeteg tudományos publikációval és elismeréssel. A középkori nápolyi királyi udvarban tett látogatása már csak ezért is figyelmet érdemel, hiszen a sebesen pörgő cselekmény mellett is hiteles beszámoló lehet az európai történelem egyik legzüllöttebb, és persze legizgalmasabb minibirodalmának életéről.

További ajánlatunk

Az elrejtett gyermek
borító: Az elrejtett gyermek>
3 290 Ft
Sztálin balerinája
borító: Sztálin balerinája>
3 499 Ft
Szörnyeteg
borító: Szörnyeteg>
2 790 Ft
Ne legyen más istened rajtam kívül!
borító: Ne legyen más istened rajtam kívül!>
1 990 Ft
Elvesztek Párizsban
borító: Elvesztek Párizsban>
2 980 Ft
Anjouk V. - Ötvenezer lándzsa
borító: Anjouk V. - Ötvenezer lándzsa>
2 590 Ft
Legendás székely hősök
borító: Legendás székely hősök>
1 190 Ft
Apácabordély
borító: Apácabordély>
1 290 Ft

Hasznos holmik