Chiara

Olvass bele!

Nápolyi Johanna tinédzserkorú udvarhölgye, Chiara nemcsak a tolvajlásban, a méregkeverésben és az intrikákban vetélkedhet a korszak legelvetemültebb gonosztevőivel. Irigyelt nyelvtudásával, éles eszével és magyar tanítójától eredő műveltségével Chiara arra is példa, mekkora befolyásra tettek szert a magyarok a középkori Itáliában. A lány abban az időben kerül a Castel Nuovo udvarhölgyei közé, amikor a királyság főbírója egy másik gyermekkorú udvarhölgy, Anna hercegnő kegyetlen meggyilkolása ügyében nyomoz, s amikor András herceget, Johanna férjét csak gyilkossággal tudják megakadályozni abban, hogy megszerezze a koronát.
Chiara és Giancarlo, a nagybátyja, valamint Váradi Péter, aki szintén Anna hercegnő gyilkosa után kutat, s persze a királynő és a környezetében lévő főnemesek, valamennyien valóságos történelmi személyek. Azt pedig, hogy a regényben leírt események megtörténhettek-e, s oly módon történhettek-e, ahogyan a szerző leírja őket, döntse el az olvasó.

Bökös Borbála vérbő és váratlan fordulatokban gazdag történelmi krimivel lepte meg olvasóit. A kiadó női regénypályázatán közel háromszáz pályázót megelőző szerző "civilben" a nagyváradi egyetem tanszékvezetője, rengeteg tudományos publikációval és elismeréssel. A középkori nápolyi királyi udvarban tett látogatása már csak ezért is figyelmet érdemel, hiszen a sebesen pörgő cselekmény mellett is hiteles beszámoló lehet az európai történelem egyik legzüllöttebb, és persze legizgalmasabb minibirodalmának életéről.

További ajánlatunk

Csillag és lóhere
borító: Csillag és lóhere>
2 490 Ft
Vata fia
borító: Vata fia>
2 799 Ft
Az ecsedi boszorkány
borító: Az ecsedi boszorkány>
2 799 Ft
Három nővér, három királyné
borító: Három nővér, három királyné>
2 590 Ft
A szerelmes Királynő
borító: A szerelmes Királynő>
2 590 Ft
A három grácia
borító: A három grácia>
2 390 Ft
Dózsa György szerelmei
borító: Dózsa György szerelmei>
1 790 Ft
Az egyiptomi kéjnő
borító: Az egyiptomi kéjnő>
1 290 Ft

Hasznos holmik