Nem ezt ígértétek

Olvass bele!

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar riportere, Kulcsár István történelmi regénnyel lepte meg rajongóit.

Velkó Péter, egy tizenhét esztendős kölyök, 1947 nyarán azzal a kéréssel állít be a Szabad Nép szerkesztőségébe, hogy vegyék fel gyakornoknak. Ígéretet is kap erre, de azzal a feltétellel, hogy az érettségiig lejegyez mindent, ami vele és körülötte történt és történik.
Így kezdődik egy élményekben és eseményekben kivételesen gazdag történet, melyben a szerző csalhatatlan realitásérzékkel és keserű humorral eleveníti meg a háború borzalmait és a háború után következő évek szörnyűségeit. A különleges megfigyelőképességgel megáldott fiatalember előtt sorra tárulnak fel a Horthy korszak, majd a csalárdságban elődjével is vetekedő Rákosi-korszak illúziói és bűnei, prominenseinek tettei és áldozatainak mindennapjai.
A cím egyszerre utal szerelmi csalódásra és politikai kiábrándulásra, de Kulcsár ezzel az önéletrajzi ihletésű regénnyel az emlékek felidézésén messze túlmenő feladatot teljesít. Olyan hiteles korrajzot fest a negyvenes és a korai ötvenes évek izzó szenvedélyekkel, vakhittel és gyűlölködéssel is teli Magyarországáról, ami csakis személyes élmények és megfigyelések alapján állhatott össze.

További ajánlatunk

Teréz, vagy a test emlékezete
borító: Teréz, vagy a test emlékezete>
2 090 Ft
Mikor szabad ölni?
borító: Mikor szabad ölni?>
2 299 Ft
Megbukott bűvészinasok 
borító: Megbukott bűvészinasok >
1 990 Ft
Pletykaanyu
borító: Pletykaanyu>
2 290 Ft
A séta
borító: A séta>
1 390 Ft
Veszettek
borító: Veszettek>
1 990 Ft
Körkép 2013
borító: Körkép 2013>
1 690 Ft
A Hold a hetedik házban
borító: A Hold a hetedik házban>
1 990 Ft

Hasznos holmik