• KIADÓ:
  Olvasni Menő Kft.
 • OLDALSZÁM:
  68 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156094018

Mesevár mese

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Olvasni Menő Kft.
 • OLDALSZÁM:
  68 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156094018

Egyszer volt, hol nem volt, a Kishegyen túl, a homokdűnés Ürgemezőn, vagy talán épp a Mesevárban?
Bizony, a Mesevár-lakók története bújt meg ebben a kötetben, amelyet a kezedben tartasz. Ha elolvasod, megtudhatod, hogyan kapta Sün Virág az apró lábú konyhatündér elnevezést. Hasznos tanácsokat szerezhetsz Almától az illedelmes viselkedésre vonatkozóan, vagy épp a tisztálkodásról. Sokat tanulhatsz a különböző gombafajtákról, de az is kiderül, hogy a rút hernyóból miként születik a csodás Pillangó. Egy igazi legenda is bekerült a kötetbe. Medve község kalandos története, amelyet Maci mesél majd el neked. Nyomon követheted, hogyan lesz a virágból szép piros alma, de részt vehetsz a Tábortűz-napon és a csodás jelmezbálon is. A képzeleted és a könyv csodás grafikái elrepítenek a nyírfaligettel ölelt Mesevárba.

„A kicsi gyerekek a nagy mesék mellett szeretik, ha kis állatokról, virágokról, kitalált szereplőkről mesélünk rövid történeteket. Különösen örülnek, ha a környezetük szereplőit képzelhetik el mesei helyzetekben, mert így a körülvevő valóság megelevenedik, emberarcúvá válik, emberi módon, barátságosan viselkedik. Ennek a kis meséskönyvnek a szereplői azok, akikről az óvodai csoportokat elnevezték, így otthonosabbá válik az a környezet, ahol a kicsik mindennapjaik jó részét töltik. Az ilyen történeteket a felnőtt fejből mondja, így képzelteti el, ami a mesében történik. Így a legjobb, de fel is olvashatja.
Ezek a kis mesék példát mutatnak arra, mit találhat ki a felnőtt a gyerekek szórakoztatására. Rövidek, egyszerűek. Bizonyára megszeretik őket az óvodások, és sokszor kérik az ismétlésüket. Mindenkit biztatunk arra, hogy ezekkel és a hasonlóan kitalált történetekkel, esetleg azok továbbgondolásával szerezzen örömet az óvodáskorú gyerekeknek."
(A Mesevár óvónői és Zilahiné Kati)

„A kedves Mesevár-történetek azonnal elvarázsolták az unokámat. Naponta többször is szívesen hallgatta őket. Sőt óvodába indulás előtt már mondta is a vezényszót, amelyet Sün Mamától tanult: „Orrokat az avarba, tüskéket az égnek, mehet a menet."
(Tera, nagymama)

„Medve egy kicsi felvidéki község a Duna partján. Megtisztelő, hogy a mesébe beleszőtték falunk legendáját. A mesét olvasó-hallgató gyerekek előtt is minden bizonnyal megjelenik e csodás folyóparti táj, talán kedvet is kapnak idelátogatni. Köszönet az írónőnek, hogy falunk is meseszereplővé vált."
(Mgr. Morva Virgínia, tanárnő, Medve község)

„Jó szívvel ajánlom Margit történeteit a kis és nagyobb gyermekes családoknak is. Gyermekek és felnőttek örömére egyaránt. Kedves történetek, amelyek elrepítenek minket a varázslatos gyermekkorba, előhívják a belső képeket mesehallgatás és olvasás közben. »Egyszer volt, hol nem volt, a Meseváron innen, a Dunán túl...«"
(Bosnyák Anna, szülő)

További ajánlatunk

Világpuszi
borító: Világpuszi>
2 799 Ft
Gyerünk, anyukám!
borító: Gyerünk, anyukám!>
2 990 Ft
A kolduskirály
borító: A kolduskirály>
1 270 Ft
Juharfalvi Emil
borító: Juharfalvi Emil>
1 490 Ft
Égigérő fű
borító: Égigérő fű>
1 690 Ft
Gólyahívogató
borító: Gólyahívogató>
990 Ft
Mizu-mese
borító: Mizu-mese>
790 Ft
Nyau!
borító: Nyau!>
990 Ft

Hasznos holmik