• KIADÓ:
  Athenaeum
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789635430314

Lázár evangéliuma

Apokrif történelmi rémlátomás

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Athenaeum
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789635430314

„Apám nagy uralkodó volt: felült a szent királyok trónusára, és repedező örökségükből erős birodalmat épített. S rám miféle sors vár? Én láthatom mindezt elevenen szétrohadni...”

1348 nyarán Anjou Lajos hazatér a Nápoly elleni bosszúhadjáratából. A várost elfoglalta, politikailag és erkölcsileg azonban kudarcot vallott. Diadalmenetét mégsem az ellenségei, hanem egy titokzatos idegen kórság miatt kényszerül megszakítani. Az ifjú uralkodó meglehetős sietséggel igyekszik vissza a Magyar Királyságba, ahová magával hurcol valami olyasmit is, amit korábban még soha senki nem látott, nem tapasztalt: egy betegséget, amely nemcsak megöli, de fel is támasztja az embert halottaiból. Mindez először valódi csodának tűnik, ám a hálaimák helyét hamar átveszi a rémült könyörgés az isteni megbocsátásért. A feltámadottak ugyanis korántsem régi önmagukként térnek vissza: az életre kelt holtak megállíthatatlanok, és az éhségük csillapíthatatlan...

Bíró Szabolcs, a Non nobis Domine és az Anjouk-sorozat írója teljesen új oldalát mutatja be a Lázár evangéliuma lapjain. A liliomos lobogó ezúttal olyan háborúba megy, mint még soha azelőtt: az ellenség nem keletről vagy nyugatról, hanem a síron túlról érkezik, és jóval többet akar a puszta hatalomnál. A legfőbb kérdés, hogy fennmaradhat-e egyáltalán az emberi élet, vagy minden odavész a kárhozat oltárán.

További ajánlatunk

A nevem: Halál
borító: A nevem: Halál>
2 599 Ft
Ne törj csontot
borító: Ne törj csontot>
1 995 Ft
Titkok terhe
borító: Titkok terhe>
2 590 Ft
Bűn
borító: Bűn>
2 590 Ft
A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfit
borító: A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfit>
2 490 Ft
Árulkodó nyomok
borító: Árulkodó nyomok>
2 390 Ft
A magas fűben; Teljes gázzal
borító: A magas fűben; Teljes gázzal>
970 Ft
Az özvegy
borító: Az özvegy>
2 490 Ft

Hasznos holmik