• FORDÍTOTTA:
  Papolczy Péter
 • EREDETI CÍM:
  Välkommen till Amerika
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  136 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789634752738

Isten hozott Amerikában

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Papolczy Péter
 • EREDETI CÍM:
  Välkommen till Amerika
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  136 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789634752738

Egy háromtagú családot a teljes széthullás fenyeget. Nap mint nap a szakadék szélén egyensúlyoznak.
Apja halála óta a tizenegy éves kislány, Ellen nem szólal meg, és ha otthon van, jóformán ki sem teszi a lábát a szobájából. Ahogy a bátyja sem, aki még a szobája ajtaját is beszögezi, hogy távol tartson mindenkit. Csak anyjuk hisz benne, hogy ők hárman egyszer újra közel kerülhetnek egymáshoz. A fény családja vagyunk, ismételgeti konok meggyőződéssel.
Ám a család otthonában egyelőre a sötétség az úr; beszivárog a lakás zugaiba, a lelkek legmélyére. A hármukat elválasztó csend áttörhetetlen fallá szilárdul. Ellen tudja, hogy mindennek ő az oka, hiszen apja halála az ő lelkén szárad. Ő imádkozott a haláláért. És Isten meghallgatta a fohászát. Ellen meggyőződése szerint ő és Isten tehetnek róla, hogy kisgyerek korának boldogsága örökre elveszett. Pedig Ellen kétségbeesetten vágyik rá, hogy újra szerethessen, és újra szeressék.
Vajon a család, az anya és két gyermeke képes lesz-e rá, hogy ismét megtalálják az egymáshoz vezető utat, és új életet kezdjenek a múlt romjain?

Az Isten hozott Amerikában felkavaró, kegyetlen, katartikus erejű történet egy különleges kislányról, aki azzal az egyetlen eszközzel válaszol az őt sújtó traumákra, amely megmaradt neki: a hallgatással. A minimalizmusával mégis hatalmas érzelmi hatást elérő regényben összecsúszik a múlt és a jelen, az emlékek és a valóság, az élők és a holtak világa. Az olvasó döbbenten és borzongva figyeli, hogy a tizenegy éves gyerek a maga választotta csendben megtalálja-e az erőt, a léleknek azt a szabadságát, amellyel megszabadulhat sötét titkától, és újra visszatérhet az életbe, kijöhet a fényre.

LINDA BOSTRÖM KNAUSGÅRD (1972–) svéd író és költő. Első regénye, a Helioskatastrofen (Héliosz-katasztrófa) elnyerte a svéd író- és költőnő, Mare Kandre emlékére alapított díjat. Második regényét, az Isten hozott Amerikában címűt a legrangosabb svéd irodalmi díjra, az August-díjra jelölték. Saját bevallása szerint szinte minden megtörtént vele, ami Ellennel, a főszereplővel, a regény mégsem tekinthető önéletrajznak.


További ajánlatunk

Hajnalcsillag
borító: Hajnalcsillag>
4 899 Ft
A Birodalom lánya
borító: A Birodalom lánya>
2 390 Ft
Hotel Zagorje
borító: Hotel Zagorje>
1 990 Ft
A piros cipellős Sally bölcsessége
borító: A piros cipellős Sally bölcsessége>
2 299 Ft
Holtaknak menete
borító: Holtaknak menete>
2 690 Ft
Jól fésült mennydörgés
borító: Jól fésült mennydörgés>
3 290 Ft
Margaret Thatcher meggyilkolása - és más történetek
borító: Margaret Thatcher meggyilkolása - és más történetek>
1 990 Ft
Nyolc hegy
borító: Nyolc hegy>
1 990 Ft

Hasznos holmik