• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  527 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789635442591
apple store link google play link

A szocializmus bűnbarlangjai

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  527 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789635442591
apple store link google play link

A kötetből az olvasó megismertheti a Kádár-rendszer, az úgynevezett szocialista társadalom bűntársadalmi sajátosságait. Bűnügyek, bűnözők és bűnök által mutatunk be egy rendszert, melyben milliók így vagy úgy, de megtalálták a helyüket. Ez felér annak a tükörnek a megtisztításával, amelybe nem szeretnének belenézni. Az ugyanis, hogy miként bűnözünk, arról is beszél, milyen titkokat őrzünk.
Stricik, prostituáltak, szobáztatók, kocsmárosok, tartótisztek, rendőrök olyan logisztikát és kreativitást igénylő folyton mozgó rendszert hoztak létre közösen, amelyet szereplői sem láthattak át – bár ők is működtették.
A könyvben az olvasóval betérünk jó pár lokálba, ott leszünk a betöréseket megtervező italozásokon, és a zsákmány elpasszoláskor is. Ahogyan fel is nyomkodjuk egymást a rendőrségen, de szigorúan „jóbaráti alapon.” Lekövetjük, hogy a szocializmusban műkincsekkel csencselni vagy postát rabolni éppúgy (technikai) tudást igényelt, mint a hibákból építkezve rájönni, hogy ki is az elkövető. Megannyi életellenes bűncselekményről, darabolásról, lopásról, vérben és testnedvekben úszó pillanatokról nem kívánt tudomást venni „a szocialista tudat”, holott a tudatalattiban jelentős erők mozogtak. Ezeket is felszínre hozza, és bemutatja ez a könyv.

További ajánlatunk

Az ismeretlen Kimi Räikkönen
borító: Az ismeretlen Kimi Räikkönen>
2 790 Ft
Gálvölgyi 70
borító: Gálvölgyi 70>
2 590 Ft
Aradtól az Országgyűlésig
borító: Aradtól az Országgyűlésig>
2 290 Ft
Ég a puszta
borító: Ég a puszta>
2 790 Ft
Hamvaimból
borító: Hamvaimból>
1 990 Ft
Kádár élt... 1. rész
borító: Kádár élt... 1. rész>
1 190 Ft
A másik életem
borító: A másik életem>
2 390 Ft
Két csönd között
borító: Két csönd között>
990 Ft

Hasznos holmik