• KIADÓ:
    Athenaeum Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    255 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789635431182

A túlélők

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Athenaeum Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    255 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789635431182

Három fivér visszatér gyermekkora helyszínére, egy erdővel határolt kies, tóparti tanyára. A látogatás nem kellemes, de szükséges, hiszen anyjuk utolsó kívánsága, hogy hamvait a tónál szórják szét. A tanyán, ahol sok évvel azelőtt egy mindent felforgató baleset történt.
A testvérek nehezen tudnak mit kezdeni egymással. A harc, amelyet apjuk figyelméért és anyjuk szeretetéért folytattak, a szülők halálával ugyan véget ért, de helyébe új küzdelem lép. Az örök megfigyelő, Benjamin egyre jobban eltávolodik a valóságtól, Nils kivonja magát a család mindennapjaiból, Pierre pedig képtelen féken tartani az indulatait. A tóparti látogatás egyben időutazás is a fivérek számára: kimondatlan sérelmek kapnak végre hangot, a baleset színhelyén pedig feltárul az igazság… Mi történt azon a nyári napon, amikor minden a darabjaira hullott?

A túlélők szuggesztív erejű regény a család életünket meghatározó szerepéről, a testvérkapcsolatok romboló és építő energiáiról, és a traumafeldolgozás nehézségéről. A 2020-as év kiemelkedő svéd irodalmi sikerkönyvének nemzetközi jogai több, mint 20 országban keltek el.

„Látja kettejük körvonalát, ahogy próbálják megölni egymást. Nem méltó befejezés, de talán nem is meglepő. Mit hittek, hogy másként végződhet? Mit hittek, mi fog történni, amikor végül visszatérnek a helyre, ahonnan egész életükben menekültek? A két fivér immár térdig érő vízben verekszik. Benjamin látja, ahogy Pierre feldönti Nilst, aki így víz alá kerül. Ott fekszik, nem áll fel, és Pierre meg sem próbál segíteni neki.”

További ajánlatunk

Egy macska története
borító: Egy macska története>
3 899 Ft
Szelíd halál
borító: Szelíd halál>
2 999 Ft
Vad tengereken
borító: Vad tengereken>
2 590 Ft
Hotel Sacher
borító: Hotel Sacher>
2 490 Ft
A kórusban sírás művészete
borító: A kórusban sírás művészete>
1 600 Ft
Az építészinas
borító: Az építészinas>
2 992 Ft
Test és elme
borító: Test és elme>
990 Ft
Effi Briest
borító: Effi Briest>
990 Ft

Hasznos holmik