• KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    168 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634338734

Kőbölcső

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    168 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634338734

"Egy történet lehet megrendítő, egy történet lehet meghökkentő, de ez általában nem elég egy jó könyv megírásához. Kell hozzá még jó nagy adag őszinteség, olyan őszinteség, amely nem fél elmondani, hogy olykor „gyávák, kegyetlenek és sebezhetőek is vagyunk”. És kell még valami. Írói tehetség. A Kőbölcsőben mindez benne van." - Péterfy-Novák Éva

Kívülállóként kevés elképzelésünk van arról, milyen munkát végeznek a nevelőszülők. A hivatás, amely messziről szemlélve magasztosnak és nemesnek tűnik, valójában rengeteg nehézséget rejt. Traumatizált, lelkileg elgyötört gyermeket nevelni úgy, hogy a helyzete ráadásul átmeneti, rendkívüli erőfeszítést és áldozatot kíván a befogadó családtól.
Stájn Emma saját történetén keresztül láttatja drámai erővel, milyen hatással van egy teljesen hétköznapi családra, ha egy kis tüneménynek látszó, de kétéves korára már érzelmi ronccsá tett gyermeket vesz magához. Hogy mit okoz a folyamatos őrlődés egy olyan kislány elfogadásában, aki képtelen szeretni őket, és ők sem tudják szeretni őt úgy, ahogy „illene”. Hogy mi történik, ha ezt a kétségbeejtő helyzetet még egy tragédia is beárnyékolja a befogadó családban, ami még nehezebb döntések elé állítja a szülőket. Kell-e, lehet-e választani a saját és a nevelt gyermek között, és egyáltalán, meddig lehet elviselni az elviselhetetlent?

STÁJN EMMA a Szegedi Tudományegyetemen szerzett szociális munkás diplomát. Családjával tíz éve él Németországban, ahol menekült családok mindennapjait koordinálja. Kőbölcső című könyve szociális szakemberként és nevelőszülőként szerzett saját tapasztalataira épül, amellyel reális képet szeretne nyújtani arról, mit jelent a hétköznapokban egy traumatizált kisgyermek nevelése.

A Libri Könyvkiadó SAJÁT SZOBA KÖNYVEK sorozata olyan személyes, női perspektívából elbeszélt történeteket gyűjt egybe, amelyek témájuk súlyosságával és keresetlen őszinteségükkel megrendítenek és továbbgondolásra késztetnek minden olvasót.

További ajánlatunk

A halál színpadán
borító: A halál színpadán>
999 Ft
Lyukas óra
borító: Lyukas óra>
2 999 Ft
Nem kötelező
borító: Nem kötelező>
2 799 Ft
Bábuk ura
borító: Bábuk ura>
1 690 Ft
A fiumei cápa
borító: A fiumei cápa>
2 190 Ft
Igazságos Kádár János
borító: Igazságos Kádár János>
2 600 Ft
A húsevő
borító: A húsevő>
1 000 Ft
Hurok
borító: Hurok>
1 800 Ft

Hasznos holmik