Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Krasznahorkai László

Zsadányi Edit

Kiadó : Kalligram Kiadó

E-könyv megjelenés éve : 2012

ISBN : 978-808-10-1542-7

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
"A mélybe nézve az olvasó is elszédülhet, elveszítheti a biztos fogalmak kapaszkodóját."

Krasznahorkai László (1954. január 5., Gyula) az egyetemes pusztulás víziójához rendelte hozzá a pontos rajzú szociális realitást. Zsadányi Edit szerint Krasznahorkai műveinek talán a legnagyobb erénye egy "olyan emberi mélységperspektíva-teremtés, amelyben gondolkodásunk alapkategóriái átértékelődnek".
Az olvasó a biztos fogódzók híján könnyen elveszhet Krasznahorkai szövegeiben, melyeknek beszédmódja a tudatnarráció, melybe a művek szereplői "beleszólnak". A klasszikus történetmondás így nyer teret s így mozdul ki hagyományos pozíciójából.
A monográfus Krasznahorkait a posztmodern kultúra és poétikai gondolkodásmód elkötelezettjeként mutatja be, melynek lényege saját kategóriáinak állandó újragondolása.

Zsadányi Edit a 1999-ben jelentette meg Tegnap és Ma sorozatunkban a Krasznahorkai Lászlóról készült kismonográfiáját. "A csend retorikája. Kihagyásalakzatok vizsgálata huszadik századi regényekben" című kötetnyi értekezését 2002-ben jelentette meg, amelyben az 1965-ben születetett szerző ékesen bizonyítja, hogy az összehasonlító irodalomtörténeti tudományok alapos ismerőjeként kell őt számontartanunk.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com