Krasznahorkai László

Olvass bele!
"A mélybe nézve az olvasó is elszédülhet, elveszítheti a biztos fogalmak kapaszkodóját."

Krasznahorkai László (1954. január 5., Gyula) az egyetemes pusztulás víziójához rendelte hozzá a pontos rajzú szociális realitást. Zsadányi Edit szerint Krasznahorkai műveinek talán a legnagyobb erénye egy "olyan emberi mélységperspektíva-teremtés, amelyben gondolkodásunk alapkategóriái átértékelődnek".
Az olvasó a biztos fogódzók híján könnyen elveszhet Krasznahorkai szövegeiben, melyeknek beszédmódja a tudatnarráció, melybe a művek szereplői "beleszólnak". A klasszikus történetmondás így nyer teret s így mozdul ki hagyományos pozíciójából.
A monográfus Krasznahorkait a posztmodern kultúra és poétikai gondolkodásmód elkötelezettjeként mutatja be, melynek lényege saját kategóriáinak állandó újragondolása.

Zsadányi Edit a 1999-ben jelentette meg Tegnap és Ma sorozatunkban a Krasznahorkai Lászlóról készült kismonográfiáját. "A csend retorikája. Kihagyásalakzatok vizsgálata huszadik századi regényekben" című kötetnyi értekezését 2002-ben jelentette meg, amelyben az 1965-ben születetett szerző ékesen bizonyítja, hogy az összehasonlító irodalomtörténeti tudományok alapos ismerőjeként kell őt számontartanunk.

További ajánlatunk

Történelmet író betegségek
borító: Történelmet író betegségek>
3 199 Ft
Tessék mondani, milyen vallású?
borító: Tessék mondani, milyen vallású?>
1 999 Ft
Szabad szemmel
borító: Szabad szemmel>
2 690 Ft
Apacs művészet
borító: Apacs művészet>
2 890 Ft
Kreatív írás
borító: Kreatív írás>
950 Ft
Csoóri Sándor
borító: Csoóri Sándor>
990 Ft
Egy magyar idegenvezető Bábel tornyában
borító: Egy magyar idegenvezető Bábel tornyában>
1 990 Ft
Esti Szindbád
borító: Esti Szindbád>
990 Ft

Hasznos holmik