Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

A világ koronája

Jezsó Ákos

ISBN : 978-963-87334-4-3

Kiadó : SFportal Könyvek

Oldalszám : 213 oldal

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 290 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
Különös férfi kutat a Pilis lejtőin a kora középkor paplovagjai, a pálos szerzetesek földalatti barlangrendszere után. Ránézésre német katonatisztnek látszik, de miért óvatlankodna be a német-orosz frontra 1944 decemberében alig pár fős kísérettel? Ki ő, és mit keres olyan lázasan, fittyet hányva a gyilkos fagyra, a pergőtűzre, az előrenyomuló szovjet hadseregre? Miért, mitől olyan fontos ez az ember, hogy Sztálin és a Führer is egy-egy osztagot küldet a nyomába, és túlzás nélkül, de maga az ördög óvja lépteit?!
Miképp fonódik össze a Harmadik Birodalom mágusának sorsa Rozsnyói Emánuel pálos perjelével? Miben nyilvánul meg a magyarság szakrális küldetése? Mit rejt a barlangrendszer mélyén évszázadok óta nyugvó kőszarkofág?

Misztikus történelmi kalandra hívja olvasóit A világ koronája című regény. A valós történelmi adatokon nyugvó cselekmény szálai több ponton összefutnak a múltban, a mohácsi csata idején, és a második világháború jelenének poklában. Jezsó Ákos több évszázadon átívelő regénye alternatív nézőpontot kínálva újabb fejezetet csatol a magyar Szent Korona legendáriumához.


Szántai Lajos, műveltségkutató: "Merész ívű, varázslatos szárnyalás, lüktető, fordulatos, izgalmas cselekményvilág jellemzi Jezsó Ákos történelmi regényét. A kiváló dramaturgiai érzékkel és alapos művelődéstörténeti ismerettel megírt mű méltán tarthat számot a felszín mögötti titkokra érzékeny olvasóközönség figyelmére."

Gáspár Ferenc, író: "Hihetetlenül izgalmas, fantasztikus, fenomenális… Nehéz jelzőket találni Jezsó Ákos regényére, melyben nemcsak a középkor elevenedik meg, hanem a XX. század közepének véres korszaka is. A kavalkádból végül is a magyarok kerülnek ki győztesen, s hazaszeretetről, erkölcsről, hűségről kevés szerző beszélt nekem hitelesebben A világ koronája írójánál."

 
 

© 2010 multimediaplaza.com