• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  257 oldal
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  978-963-09-7381-6
apple store link google play link

Bordély az egész világ

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  257 oldal
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  978-963-09-7381-6
apple store link google play link
Lajta Erika már számos abszurd hangvételű, Örkény István örökségét továbbvivő könyvet publikált. Ezek sorába jól illeszkedik a Bordély az egész világ című elbeszéléskötet, melynek specialitása, hogy az összes elbeszélés hősnője prostituált, vagy legalábbis a kora felfogása szerint szabados szexuális életet élő nő. Felbukkan itt Mária Magdolna, Zola Nanája, Schratt Katalin és Karády Katalin, de természetesen az írói fantázia is működik: teremt emlékezetesnél emlékezetesebb nőalakokat, s kerekít köréjük hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb történeteket.
Lajta Erikánál egy örömlány csak a legritkább esetben a társadalomból kiközösített, megvetett pária. Az ő prostituáltjai többnyire szabad szellemű, határozott nők, akik bár külön úton járnak, így vagy úgy, de megtalálják a helyüket, adottságaikból és lehetőségeikből kihozzák a maximumot.

Egy, a szerelmesétől teherbe esett kurtizán nem kis furfanggal béranyaságot vállal egy félig-meddig impotens kuncsaftjának… A szocializmusban börtönbe zárt utcalányok kegyetlen bosszút állnak: megerőszakolják a börtönőrt… Egy visszeres lotyó némi reklám segítségével „nagy boltot” csinál a szépséghibájából… A prostituáltak érdekvédelmi szervezete folyton-folyvást a minisztérium nyakára jár, hogy jelöljék már ki végre a türelmi zónákat… Szóval, prostituáltak nyüzsögnek, tolongnak, zsibongnak az ókortól egészen napjainkig. Ahogy a cím is mondja: Bordély az egész világ.

További ajánlatunk

Mulat a Manézs
borító: Mulat a Manézs>
2 599 Ft
Száll a kakukk a fészre
borító: Száll a kakukk a fészre>
2 199 Ft
A hasznos idióta
borító: A hasznos idióta>
1 799 Ft
Mosolyogni tessék!
borító: Mosolyogni tessék!>
1 690 Ft
Élt egy szajha Sidney-ben
borító: Élt egy szajha Sidney-ben>
490 Ft
Brontë-k
borító: Brontë-k>
860 Ft
Ha volna sonkánk...
borító: Ha volna sonkánk...>
1 490 Ft
Legendás komédiások
borító: Legendás komédiások>
1 590 Ft

Hasznos holmik