• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7368-7
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link

Rembrandt

Világhíres festők

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7368-7
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Rembrandt képein az emberi arc magán hordozza az átélt sors rajta hagyott nyomait. Ezen túlmenően, valamennyi portré sajátos szellemi beállítódást is tükröz, betekintést enged a lét rejtelmeibe. A nagy németalföldi mestert főként „az ember és lelkiállapota” foglalkoztatta. Minél idősebb lett, annál többször érzékeltette a megfestett modellek belső magányosságát, ez Rembrandt szemében a személyiség lelkiismeretes ábrázolásának alapvető feltétele.

Tapasztalatának és megfigyeléseinek köszönhetően sikerült megjeleníteni a vásznon a modellek eleven személyiségét. Az idő folyamából kiragadott ugyan egy pillanatot, de nem állította meg az időt az ábrázoláson, így képes volt közvetíteni a megfestett személyek belső gazdagságát. Az arckifejezésük, a tekintetük érzékelteti legbensőbb világukat és létezésük titkos csodáját. Személyes ihletésű alkotásain, a zsánerjelenetekbe helyezett szereplők ábrázolásához gyakran ugyanazok a személyek ültek neki modellt, de Rembrandt ezeken a képeken is a „lélek” sokféleségét és az emberi természet mélységeit ragadta meg.

További ajánlatunk

Séták a Szent István park körül
borító: Séták a Szent István park körül>
2 599 Ft
George Lucas – Galaxisokon innen és túl
borító: George Lucas – Galaxisokon innen és túl>
2 590 Ft
Modigliani
borító: Modigliani>
390 Ft
El Greco
borító: El Greco>
390 Ft
Van Gogh élete
borító: Van Gogh élete>
990 Ft
Renoir élete
borító: Renoir élete>
990 Ft
Vajda Lajos
borító: Vajda Lajos>
690 Ft
Egry József
borító: Egry József>
690 Ft

Hasznos holmik