Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Diaszpóra

Greg Egan

Fordította : Huszár András

Kiadó : Ad Astra Kiadó

Oldalszám : 408 oldal

Megjelenés éve : 2013

ISBN : 978-615-52-2924-4

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 099 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

Íme, az árva! Olyan világba született, amely nem is valódi. Digitális lény, akit elmemagból növesztettek, semleges nemű, virtuális polgár szondák, műholdak és szerverek végtelen hálózatában, mely átszövi az egész Naprendszert a külső bolygóktól a Nap háborgó felszínéig.

A XXI. századi Introdus óta az emberiség drasztikus változásokat eszközölt önmagán. A legtöbben a halhatatlanságot választották, csatlakoztak a poliszokhoz, tudatos szoftverekké váltak. Mások a gleiznerlét mellett döntöttek: eldobható, felújítható robottestekbe költözve nem vesztették el a kapcsolatot az erők és a súrlódás fizikai világával. Sokan közülük végleg elhagyták a Naprendszert fúziós meghajtású űrhajóikkal. És vannak, akik a végsőkig kitartanak. Ők a Föld sarában és dzsungeleiben hátramaradt húsvérek: egyesek álommajmokká sorvadtak, mások a tengerben lubickolnak vagy a levegőben repdesnek, a statikusok és a hídverők pedig élhető emberi sorsot próbálnak kovácsolni maguknak.
    A polgárok gondtalan nyugalmának azonban egy csapásra vége szakad, amikor egy nem várt katasztrófa éri a húsvéreket, mely arra enged következtetni, hogy a poliszok jövőjét a természet törvényeinek fittyet hányó, bizarr asztrofizikai folyamatok fenyegetik. Így hát az árva polgárok és húsvér menekültek egy csoportjával karöltve nyomába ered a tudásnak, amely egyedül szavatolhatja a biztonságukat...


Greg Egan 1961. augusztus 20-án született Perthben. Az University of Western Australia hallgatójaként BSc fokozatú diplomát szerzett matematikából, majd egy darabig számítógép-programozóként dolgozott. 1992 óta minden idejét az írásnak szenteli. Jelenleg is Perthben él.
    Greg Egant a hard science fiction egyik legkövetkezetesebb képviselőjeként tartják számon. Témái között szerepel a kvantummechanika, a matematika, a genetika, a transzhumanizmus, a mesterséges intelligencia, a tudatátvitel, élőlények (köztük emberek) lemásolása, a szimulált valóság, valamint a tudomány (racionalitás) és a metafizika kapcsolata.
    Óceánmély (Oceanic) című kisregénye Hugo- és Locus-díjat nyert, a Permutation City című regénye pedig John W. Campbell Emlékdíjat. Egan nem vesz részt science fiction konvenciókon, és nem dedikálja a műveit.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com