Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Hajóbontók

Paolo Bacigalupi

Hajóbontók

ISBN : 978-615-5229-35-0

Fordította : Horváth Norbert

Kiadó : Ad Astra Kiadó

Oldalszám : 225 oldal

Megjelenés éve : 2013

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 500 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

Húsbavágóan kegyetlen kaland a jövő világában, ahol az olaj ritka nincs, ám a hűség még annál is ritkább.

A Mexikói-öböl partján megfeneklett olajszállító tartályhajókat bontanak alkotóelemeikre az elkeseredett szegények. Egy kamaszfiú, Vézna a könnyűbrigádban dolgozik, és rézkábelek után kutat a roncsok gyomrában, hogy teljesíthesse a kvótát és még egy nappal elodázza az éhenhalást. Amikor azonban egy hurrikánt követően a szerencse egy léket kapott luxushajót vet az útjába, Vézna élete legfontosabb döntése elé kerül: fossza ki a hajót, vagy mentse meg az egyetlen túlélőt, egy gyönyörű és dúsgazdag lányt, aki talán egy jobb élethez vezetheti el… ha sikerül megmenekülniük az üldözőik elől.

„A Hajóbontók 2011-ben elnyerte a Michael L. Printz-díjat és a legjobb ifjúsági regénynek járó Locus-díjat, valamint 2010-ben jelölték az Andre Norton-díjra.”

A szerzőről
Az 1972-ben született Paolo Bacigalupi hosszú utat járt be, mire az első regénye megjelent. A felhúzhatós lány szinte az összes létező elismerést elnyerte, köztük a Hugo- és a Nebula-díjat, a Locus-díjat, Compton Crook-díjat és a John W. Campbell emlékdíjat, a Time magazin pedig beválasztotta 2009 tíz legjobb irodalmi műve közé. A Hajóbontók 2011-ben szintén számos díjat söpört be, és több ifjúsági irodalmi toplistára is felkerült.
    Bacigalupi elsöprő sikere legfőképp lenyűgöző és emberi karaktereiben, valamint lüktető és hihetően ábrázolt jövőbeli világában rejlik. Bacigalupi jelenleg Nyugat-Coloradóban él a feleségével és kisfiával.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com