apple store link google play link

Pokolhegy

Befejezetlen riport

Olvass bele!
apple store link google play link

Pokolhegy Ráckeve egyik „külvárosa”, főleg szegények – cigányok és nem cigányok – lakják. Ahogy a szerző írja: „Számomra tenger-gazdagságú csepp.” Ez a könyv nem helytörténet, nem is szociográfia, inkább riport, amelynek nem az itt élő cigányság a főszereplője, hanem Pokolhegy. Hogyan éltek és élnek együtt szegények, gazdagok, cigányok, nem cigányok, mit gondolnak egymásról a szomszédok, hogyan vélekednek tanárok a diákokról, diákok az iskoláról, polgárok a hivatalról, a hivatal hogyan róluk.

A cigány–magyar együttélést, amely Magyarország egyik legfontosabb jövőbeli problémája, nem a GDP fogja meghatározni, nem is kormánydöntések, hanem a felek közti viszonyok minősége: első lépés az egymásrautaltság megértése, a második pedig a másik fél problémáinak megértése. Mert ma még nem látjuk a fától az erdőt. Szále László kérdez, egymás mellé állít cigány és magyar sorsokat, ítéljen az olvasó. S ha nem tud ítélkezni, nem baj. Gondolkodjon.

Izgalmas, olykor szívszorítóan szép és igaz olvasmány, nem is elsősorban a tények, hanem a szerző szülőföldszeretete és a könyvében sorsukat felsorakoztató emberek – férfiak, nők, gyermekek – egymásrautaltsága és ennek megélése miatt.

További ajánlatunk

Az Alaszkai-öböl
borító: Az Alaszkai-öböl>
2 443 Ft
Tengertánc
borító: Tengertánc>
3 299 Ft
Nekem a titok kell
borító: Nekem a titok kell>
2 490 Ft
Mert szülni karácsonykor kell
borító: Mert szülni karácsonykor kell>
2 599 Ft
Második életek
borító: Második életek>
1 990 Ft
A hűséges férfi
borító: A hűséges férfi>
1 700 Ft
Körkép 2013
borító: Körkép 2013>
1 690 Ft
A hullámzó Balaton
borító: A hullámzó Balaton>
1 690 Ft

Hasznos holmik