apple store link google play link

Vészhelyzet

Olvass bele!
apple store link google play link

A Vészhelyzet az elmúlt négy év politikatörténete. Nem feltétlenül időrendben követi az eseményeket, de nem is szakad el a konkrét „sztoriktól”, amelyek meglehetős pontossággal rajzolják ki az Orbán-rezsim természetét. Új könyvében a szerző nem az ismert ügyek leltárát végzi el, hanem az egyes tematikai csomópontokat keresi – mint például az alkotmányozás (annak jellege, módja, szellemisége), az Európai Unió és a magyar kormány viszonya, a külpolitika zsákutcái (keleti nyitás, az amerikai kapcsolat, a németekkel való konfrontáció), az unortodox gazdaságirányítás „eredményei”, a szociális krízis, a kulturális rombolás és a többi.

A Vészhelyzet összességében azt akarja világossá tenni és bizonyítani, hogy az úgynevezett Nemzeti Együttműködés Rendszere kizárólag hatalmi szisztémaként működik.

A Vészhelyzet azt mutatja be, hogy a politikai vészhelyzet kommunikációs és nem utolsósorban gazdasági vészhelyzettel párosul – hiszen a legdrámaibb körülmények közé az a majd négy és fél millió ember került, aki ma a szegénységi küszöbön, illetve az alatt él.

Mészáros Tamás könyve nem a politikatudomány, a szociológia, avagy a közgazdaságtan tudományos igényével lép fel; ezek a tematikus fejezetek egy folyamatosan publikáló, népszerű közíró vállaltan szubjektív elemzései.

További ajánlatunk

Kulturális hadviselés
borító: Kulturális hadviselés>
2 100 Ft
From Country to Nation
borító: From Country to Nation>
3 490 Ft
A fény kialszik
borító: A fény kialszik>
2 999 Ft
Neki harangoztak
borító: Neki harangoztak>
1 790 Ft
2017
borító: 2017>
1 290 Ft
A magyar tigris
borító: A magyar tigris>
1 990 Ft
Állami legitimációs eljárások
borító: Állami legitimációs eljárások>
990 Ft
New Perspectives for the EU team presidencies
borító: New Perspectives for the EU team presidencies>
990 Ft

Hasznos holmik