• ISBN:
  ISBN 9786155261749
 • FORDÍTOTTA:
  Hegedűs Péter
 • KIADÓ:
  Tarandus Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  386
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

Az esti ködök kertje

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786155261749
 • FORDÍTOTTA:
  Hegedűs Péter
 • KIADÓ:
  Tarandus Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  386
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014
Jün-ling Töoh bírónő frissen diagnosztizált betegsége következtében el fogja veszteni emlékezetét, a beszédformálás és -értés képességét, a kommunikáció lehetőségét. Úgy dönt, hogy nyugdíjba vonul, Malajziába utazik, ahol fiatalkorában hosszú időt töltött, és nekilát leírni emlékeit, ameddig még képes rá.
Malajzia japán megszállásának idején a fiatal Jün-ling és nővére fogolytáborba kerültek, ahonnan csak Jün-lingnek sikerült kimenekülnie. A háború végeztével úgy döntött, hogy beváltja testvérének tett ígéretét: épít egy japánkertet. Fel is kereste Aritomót, a japán császár egykori kertészét, hogy megbízza a kert megépítésével, ő azonban nem vállalta. Helyette azt az ajánlatot tette Jün-lingnek, hogy dolgozzon nála tanoncként, tanuljon tőle, hogy aztán majd megépíthesse a saját kertjét.
A történet kibontakozása során egyre több titokra derül fény Aritomo személyével kapcsolatban, s végül nyilvánvalóvá válik, hogy részt vett a háború alatt abban a titkos, Aranyliliom fedőnevű japán küldetésben, amelynek célja a megszállt területekről összerabolt kincsek elrejtése volt. Aritomo sosem beszélt erről senkinek, de titokzatos eltűnése előtt hátrahagyott egy rejtélyes térképet, amely a hozzáértő szemet nyomra vezetheti. Jün-ling úgy dönt, hogy mielőtt meghal, el kell tüntetnie a nyomokat, és újjá kell építenie Aritomo kertjét, amely kezd az enyészeté lenni – mint minden más is a világon, legyen az tárgy, emlék, érzés vagy gondolat.

Tan Twan Eng a malajziai Pinangban született 1972-ben. Jogot tanult Londonban, majd ügyvédként dolgozott Kuala Lumpurban, mielőtt minden idejét az írásnak szentelte. Jelenleg Fokvárosban él.
2007-ben kiadott, The Gift of Rain című első regényét több nyelvre lefordították, és jelölték a Man Booker-díjra. Az Esti ködök kertje a második regénye, a 2012-es Man Ázsiai Irodalmi Díj nyertese, a Man Booker-díj döntőse, 2013-ban elnyerte a Walter Scott-díjat történelmi regény kategóriában, 2014-ben pedig bekerült az IMPAC Dublin Nemzetközi Irodalmi Díj legjobb jelöltjei közé.

„Magával ragadó érzékiséggel idézi fel az 1950-es évek Malajziáját a maga buja tájaival és teaültetvényeivel... Kísérteties regény az emlékezetről.” The Sunday Times

„Szívfájdítóan eleven... Tan Twan Eng lélegzetelállító higgadtsággal és kifinomultsággal ír.” The Independent

„Elolvasása után is sokáig velünk marad.” The Daily Telegraph

További ajánlatunk

Így szerettelek
borító: Így szerettelek>
2 680 Ft
Vörös-tenger búvárparadicsom
borító: Vörös-tenger búvárparadicsom>
1 990 Ft
Szülőföld
borító: Szülőföld>
1 990 Ft
Alma Mahler, Bécs múzsája
borító: Alma Mahler, Bécs múzsája>
2 390 Ft
Hegyek között
borító: Hegyek között>
2 390 Ft
Az átkozott út
borító: Az átkozott út>
2 690 Ft
A megbocsátás könyve
borító: A megbocsátás könyve>
2 770 Ft
Feltámadás
borító: Feltámadás>
990 Ft

Hasznos holmik