Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Panzió

K-EURÓPAI TÖRTÉNETEK - NEW EUROPE STORIES

Paziński, Piotr

ISBN 9786155513879

Eredeti cím : Pensjonat

Fordította : Pálfalvi Lajos

Kiadó : Noran Libro Kiadó

122 oldal

Megjelenés éve : 2016

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 890 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

„– A vita a mi specialitásunk – jegyezte meg Abram úr. – Tán nem vitatkoztunk a sivatagban? Egész idő alatt folyt a vita, megállás nélkül! Ez se jó, az se jó, nem finom az étel, rossz szomszédaink vannak, a rokonaink sem olyanok, amilyennek lenniük kellene.
Akkor volt is min vitatkozni. Épp csak elkezdtük a vándorlást. De most, amikor már majdnem bevégeztük? Hogyan vitatkozhatnánk ezután? Van-e ennek még valami értelme? Lehet, hogy Abram úr zárta nálunk a menetet Leon úrral? Ők itt az utolsó vitatkozók. A történeteik tele vannak frissességgel és belső erővel, amelyet nekünk már nem tudtak átadni, mert teljesen elhasználták a túlélésükre, arra, hogy konok kitartással életben maradjanak. Ott maradtak a nyomaik a dűnéken, a borókák, fenyők, berkenyék között, az utcaköveken és alattuk, a göröngyök között.”

Szerző:

Piotr Paziński (1973) filozófia szakon végzett a Varsói Egyetemen. 2005-ben irodalomtudományból doktorált Labirintus és fa. Tanulmányok James Joyce Ulysseséről című értekezésével. 2000 óta a Midrasz című zsidó társadalmi-kulturális folyóirat szerkesztője. Panzió című regényéért 2012-ben megkapta az Európai Unió Irodalmi Díját. Elbeszéléseit és esszéit is külön kötetben adta ki. 

 

Fordító:

Pálfalvi Lajos a PPKE Lengyel Tanszékén tanít irodalomtörténetet, emellett főként 20-21. századi lengyel prózát fordít. Az emigráns irodalom legkiemelkedőbb alkotói és a kortárs írók mellett főként a lengyel esszéiskola érdekli, de szívesen ültet át társadalomtudományi műveket is. A lengyel és az orosz irodalom, valamint a birodalmi nyomás alatt álló Tengerköz kultúrája, a fehérorosz és az ukrán irodalom iránt érdeklődik. Gombrowicz, Miłosz, Mrożek, Szvetlana Alekszijevics és más jelentős szerzők magyar fordítója.

 

A könyv az Európai Unió Kreatív Európa Programjának támogatásával jelenik meg.

 


 
 

© 2010 multimediaplaza.com