Kakpuszta

Olvass bele!

"Kakpuszta történeteit el kell mesélni, meg kell ismertetni az olvasóval. Palkovics György novelláskötete egy olyan világnak állít emléket, amely a történelem malmain szertefoszlott, a semmibe veszett.
Az elbeszélések szerzője Belső-Somogyban született, itt élte gyermekkorát, itt érett felnőtté. Szülőfaluja, Kakpuszta a magyar paraszti létforma esszenciáját hordozta, s ez olyan élményszerűen tárul elénk a könyv lapjain, hogy szereplőit közeli ismerősnek érezzük, és velük együtt éljük át, hol mosolyogva, hol könnyeinkkel küszködve sorsuk fordulóit.
Az íróból katartikus tisztasággal kívánkoznak ki ezek a történetek. Szeretni való emberekről mesél, megőrzött gyermeki szeretettel, gördülékeny stílusban, ízesen anekdotázva. S miközben a paraszti világról elemi erővel adja át fiatalkori élményeit, és a néprajz, a kultúra, a földművelés, a vadászat területeiről is sok mindent megtudunk, tanúi leszünk egy formátumos személyiség kibontakozásának.
Ízig-vérig magyar történet, megkapóan tiszta és fergetegesen mulatságos. Családrege, szerelem, háború, helytörténet, gyönyörű természeti képek. Letehetetlen olvasmány."
(Dr. Torda István művelődéstörténész)

További ajánlatunk

Magyar gulág
borító: Magyar gulág>
999 Ft
Nem vagyok itt
borító: Nem vagyok itt>
1 790 Ft
Bánom is én
borító: Bánom is én>
2 999 Ft
Rozsdatemető
borító: Rozsdatemető>
1 390 Ft
Szeméremékszerek
borító: Szeméremékszerek>
2 290 Ft
Pokoltúra
borító: Pokoltúra>
2 390 Ft
Milliárdosok között
borító: Milliárdosok között>
1 190 Ft
Körkép 2012
borító: Körkép 2012>
1 790 Ft

Hasznos holmik