• ISBN:
  ISBN 9786158025324
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  140 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

Tótágas

Versek és kisprózák

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786158025324
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  140 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

A súlyos betegség olyan trauma a családban, amelyre nehéz jól reagálni. Ilyenkor megannyi megválaszolhatatlan kérdéssel találja szemben magát a beteg, a beteg családja és az őt ápolók is. Ahhoz, hogy a megmásíthatlant elfogadhassuk egy ilyen helyzetben, és a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle, fel kell készülnünk arra, hogy mi is vár ránk ilyenkor. A könyv – többek között konkrét kommunikációs helyzetek és konfliktusok bemutatásán keresztül – útmutatást kínál ahhoz, hogy hogyan kommunikálhatunk jól egy ilyen nehéz helyzetben.

Zana Ágnes könyvében a halál témájához kapcsolódó kulturális kontextus (halálhoz való viszony, halálfélelem, rítusok, hospitalizáció és a vizuális média hatása a halálról alkotott fogalamainkra stb.) felvázolása után bemutatja a hospice-palliatív ellátás komplex jellegét és tisztázza annak céljait. A haldoklás különböző stációi egyre más és más terheket rónak a családra, amelyeket – a hozzájuk köthető megküzdési módokkal együtt – konkrét esetvignetták segítségével ismerhetünk meg. A beteg és a családok támogatása mellett a professzionális segítők nehézségeiről is szó esik, hiszen a tévhitekkel ellentétben őket is megviseli a súlyos betegség látványa, a betegük elvesztése.

A lelki támogatás fontossága, a halál után a családok gyászmunkájának segítése és a betegjogok ismerete/ismertetése szintén olyan tematikák, amelyek szorosan kapcsolódnak a hospice-palliatív ellátás szellemiségéhez, és amelyekről ebben a kötetben is szó esik.

A könyv elsősorban a családoknak, a családokról, és a családokat segítőknek szól. Egy elméleti megfontolásokkal alátámasztott gyakorlati kézikönyv, amely a szerző saját munkája tapasztalatai alapján született, és amely a súlyos betegségben szenvedő emberek és családtagjaik ellátásához, minél hatékonyabb támogatásához nyújt segítséget.

További ajánlatunk

Elhagy
borító: Elhagy>
1 899 Ft
Áttetsző viszonyok
borító: Áttetsző viszonyok>
1 899 Ft
Holnap ne gyere
borító: Holnap ne gyere>
1 390 Ft
A fényes rend
borító: A fényes rend>
1 390 Ft
Nyírj a hajamba
borító: Nyírj a hajamba>
1 690 Ft
Repülő szőnyeg
borító: Repülő szőnyeg>
1 990 Ft
Agyag és kátrány
borító: Agyag és kátrány>
1 690 Ft
All Machine
borító: All Machine>
1 590 Ft

Hasznos holmik