Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Akiken átgázolt a 20. század

Cserhalmi Imre

Kiadó : Kossuth Kiadó

Megjelenés éve : 2019

240 oldal

ISBN 9789630998468

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 890 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

A könyv szereplői nagyon sokat mondanak el arról, hogy milyen embereket szült a 20. század, és hogyan tudták azt túlélni ezen a tájon. Személyes képességekkel? Szerencsével? Hasznos kapcsolatokkal? Erős lélekkel vagy fizikummal?  Mindezzel meg sok mással is.
   A 2017-18-ban készült portrék szereplőinek többsége – ludovikás katonatiszt, holokauszt túlélő, mérnök-feltaláló, élsportoló-edző, munkás-gobelinszövő, parasztlány-rendőrnő, színésznő, munkaszolgálatos-tanár, amatőr táncművész-filmgyári statiszta, világjáró ezermester, autodidakta zongoraművész – bőven túljár a nyolcvanon, a kilencvenen, sőt akad, aki a százon is!
   Az író, aki három éve lakik ugyanott, ahol a portréalanyai, azért is tud empátiával, emberismerettel és tisztelettel szólni beszélgetőtársai sorsáról, mert aligha akad olyan társadalmi réteg, élethelyzet vagy környezet, amelyről ne lennének neki is személyes tapasztalatai. A tavaly sikert aratott Törlesztés, avagy lapok a talonból című önéletrajzi könyvével szinte példát mutatott, hogy a távozó nemzedékeknek hogyan kell őszintén vallaniuk az életükről kioktatásoktól és illúzióktól mentesen: hitelesen.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com