• KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  204 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789631366501

Milyen nyelv a magyar?

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  204 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789631366501

„Miért finnugor nyelv a magyar? Nos, azért, mert a nyelvészek ezt állapították meg. Ez bizony ilyen egyszerű. A gombák nem növények. Miért nem? Mert a biológusok ezt állapították meg. A gombák ugyanis nem tudják a szenet a levegőből fölvenni, mint a növények - tehát nem növények. Egyébként én úgy ránézésre növénynek mondanám őket, hiszen a földből nőnek ki, és nem tudnak elszaladni, de úgy látszik, az én kritériumaim nem mérvadóak.
Ez a kis könyv a magyar nyelv iránt érdeklődőknek szól. Igyekeztem érdekes dolgokat elmesélni erről a gyönyörű nyelvről (ezt mint magánember mondom; a nyelvészet nem ismeri a "gyönyörű" fogalmát!), de célom nem a kimerítő leírás volt. Se nem tankönyv ez, se nem kézikönyv - viszont remélem, sokak érdeklődését fel tudja kelteni, és előveszik a könyv végén felsorolt további olvasmányok valamelyikét. Néhol azért eléggé szakszerű leszek, mert muszáj megmutatni, hogyan dolgozik a nyelvész és milyen alapon teszi megállapításait - hogy mi az a "gyök", mi bizonyítja a finnugor eredetet, miért nincs egyszerűsödés, miért olyan nehezen érthető a Halotti Beszéd, miért tér el a helyesírás a kiejtéstől, és így tovább.
Az itt leírtakat (néhány dologtól eltekintve) nem én találtam ki, hanem tudós elődeim és mai kollégáim vették észre, kutatták ki és írták meg."

További ajánlatunk

A névtelenek senkiföldje
borító: A névtelenek senkiföldje>
5 199 Ft
Levelek egy ifjú íróhoz
borító: Levelek egy ifjú íróhoz>
1 999 Ft
Mészöly Miklós
borító: Mészöly Miklós>
3 899 Ft
A vállalkozó és a kultúra
borító: A vállalkozó és a kultúra>
1 990 Ft
Tangó
borító: Tangó>
1 990 Ft
Mindentudó kézikönyv
borító: Mindentudó kézikönyv>
1 790 Ft
Zsidó írók és művészek a magyar progresszióban
borító: Zsidó írók és művészek a magyar progresszióban>
990 Ft
Nagy Gáspár
borító: Nagy Gáspár>
990 Ft

Hasznos holmik