• KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  400 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789631366716

Nem kötelező

Kortársak és kimaradók - magyar próza

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  400 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789631366716

Szöveggyűjtemény középiskolásoknak.
16 éven felülieknek ajánlott.

Olvasni nem csak azért lehet, mert kötelező – lehet élvezetből is. Ha okosabb, tájékozottabb, műveltebb akarsz lenni, akkor viszont erősen ajánlott. Vannak kérdéseid az életről, csak még nem sikerült pontosan megfogalmaznod őket? Esetleg a kérdés már ott a fejedben, de még nem kaptál rá választ? Netán vannak válaszaid, de érzed, hogy még nem teljes a kép? Olvasnod kell, nem vitás!
Az olvasás megdolgoztatja az agyad, a képzeleted, a fantáziád, és persze a lelked is. Cserébe némi erőfeszítést kell tenned, ezért kicsit a hegymászásra hasonlít: elfáradsz és leizzadsz közben, de amikor szétnézel a hegytetőn, arra gondolsz: ez minden áldozatot megér! És amiért a leginkább érdemes olvasni: a katarzis. Anélkül élni olyan, mintha nem tapasztalnád meg a szerelmet, a boldogságot.
Abban bízom, ez a szöveggyűjtemény legalább egyszer katarzist okoz benned, és hogy mindenképp a képzeleted hasznára válik. Szerepel benne sok kortárs író, akikre az iskola sosem tér ki (tisztelet a kivételnek); talán mert még élnek, és ettől eleve gyanúsak: egy író, kérem szépen, legyen halott! (Remélem, sok élő kedvenced lesz!) A másik csoport a kimaradók, akiket ilyen-olyan okok miatt kihagytak a tananyagból, mégis érdemes megismerni őket.
Ez a szöveggyűjtemény nem alternatív kánon, nem is értékítélet – egyszerűen csak igyekeztem olyan írásokat választani, amelyek érdekesek lehetnek egy mai tizenéves számára, és a segítségükkel, a kötelezőkkel kiegészítve, végigkövethető az elmúlt száz év páratlanul gazdag és izgalmas magyar irodalma.
(Király Levente)

További ajánlatunk

Takarító férfi
borító: Takarító férfi>
3 099 Ft
A rezervátum visszafoglalása
borító: A rezervátum visszafoglalása>
2 099 Ft
Kedves John - Levelek Kaliforniába
borító: Kedves John - Levelek Kaliforniába>
2 599 Ft
A teremtés koronája
borító: A teremtés koronája>
2 299 Ft
Lomboldal
borító: Lomboldal>
1 190 Ft
Az ellenállás melankóliája
borító: Az ellenállás melankóliája>
1 890 Ft
Háztűznéző
borító: Háztűznéző>
1 890 Ft
Napforduló
borító: Napforduló>
490 Ft

Hasznos holmik