Winnetou - Old Shatterhand

Hallgass bele! (részlet)

A négyrészes hangoskönyv-sorozat első része.

A legnépszerűbb német író regényfolyama címét Winnetou-ról, a „nemes vadember” európai sztereotípiájának megtestesüléséről kapta, de valódi főszereplője, a tipikus amerikai hős, aki a hosszú történetet egyes szám első személyben meséli el megismerkedésüktől az apacs főnök haláláig.
Az első részben Charlie, a Németországból a Vadnyugatra kivándorolt fiatalember zöldfülű földmérőként két indiántörzs összecsapásának kellős közepébe csöppen, szert tesz híressé vált ismétlőpuskájára, a Henry-karabélyra, és megismeri Winnetout, az apacsok fiatal törzsfőnökét. Elnyeri Winnetou barátságát és a legendás Old Shatterhand nevet.

A hangoskönyv-sorozat további részei

Winnetou 2. - Old Death
Winnetou 3. - Old Firehand
Winnetou 4.

Old Shatterhand az író alteregója: Charlie, a német bevándorló. Alakját May a magyar Xantus János (1825–1894) néprajzkutatóról, a Budapesti Állatkert alapító igazgatójáról formázta.
Xantus János a levert szabadságharc után, a hadifogságból megszökve, 27 évesen érkezett Amerikába. Alkalmi munkák után dolgozott földmérőként a vadnyugati vasútépítéseken, tanított a New Orleans-i egyetemen és szanitécként szolgált a hadseregben. Számos állattani és botanikai gyűjtőutat tett a prérin a Smithsonian Múzeum megbízásából, sőt, a Kaliforniai-félsziget csúcsánál a tengeráramlatok vizsgálatával is foglalkozott. Végül az USA Tengerészeti Minisztériuma államtitkára, mexikói konzul lett. 1862-ben tartotta meg székfoglaló előadását a Magyar Tudományos Akadémián, két évvel később pedig hazatelepült. 1868-től kétéves, hatalmas gyűjtőexpedíciót tett Kelet- és Délkelet-Ázsiában, ezzel létrehozta a később róla elnevezett Kelet-Ázsiai Múzeum anyagát, és ennek az útnak néprajzi eredményei alapozták meg a Nemzeti Múzeumból később kivált Néprajzi Múzeum gyűjteményét.

1. A zöldfülű
2. A bölcs sápadtarcú
3. A megkötözött fogoly
4. Két párviadal életre-halálra
5. "Szép nap"
6. Sam kiszabadítása

További ajánlatunk

A legszebb kutyatörténetek
borító: A legszebb kutyatörténetek>
2 590 Ft
A rejtélyes kulcs
borító: A rejtélyes kulcs>
1 790 Ft
Ciprián
borító: Ciprián>
2 590 Ft
Winnetou - Old Firehand
borító: Winnetou - Old Firehand>
1 490 Ft
A kis herceg
borító: A kis herceg>
2 390 Ft
A lemez két oldala
borító: A lemez két oldala>
1 490 Ft
Hárman a szekrény tetején
borító: Hárman a szekrény tetején>
1 490 Ft
A kis Mukk története és más mesék
borító: A kis Mukk története és más mesék>
2 390 Ft

Hasznos holmik