Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

A koppányi aga testamentuma

Fekete István

Előadó : Benkő Péter

Kiadó : Móra Kiadó

Rendezte : Tomasevits Zorka

344 perc

ISBN 978-963-11-8902-5

Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

"Ha valaki akkor a végház tájékán járt, bizonyára csodálkozott volna, hogy még hajnaltájon is dübörögnek a csizmák, mert akkor már kevés okuk volt táncolni a végvári legényeknek. Az öt török vitéz megállt a magyar csapat előtt. A magyarok meglobogtatták süvegüket, és helyet adtak a törököknek, akik gyönyörködve nézték a magyar vitézek lovait. Most nem ellenségek voltak, csupán bajvívók, vitézek, bajtársak a végvári élet szépségeiben és mostohaságában."

Párviadallal kezdődik a történelmi regény: a koppányi vár török urát, Oglut megöli az apja halálát megbosszuló Babocsai László. A halálra sebzett török tiszt utolsó percben békejobbot nyújt ellenfelének, és arra kéri, hogy leányát, Zsuzsát, akit magyar felesége szült, vegye pártfogásába. Így bontakozik ki ez a klasszikus, romantikus elemekkel átszőtt, lebilincselő és izgalmas történelmi regény, amely hitelesen mutatja be a dunántúli végvári harcok hétköznapjait.

A koppányi aga testamentuma Fekete István első regénye, amellyel 1937-ben az Országos Gárdonyi Géza Irodalmi Társaság regénypályázatán első díjat nyert. A regényből 1967-ben tévéfilm készült Benkő Péter főszereplésével. Ez volt az első színes magyar tévéfilm! 
A hangoskönyv
Benkő Péter előadásában hallható.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com