Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Kettészakadt Magyarország

Börcsök Mária

Előadó : Börcsök Mária

Szerkesztette : Mojzer Győző

Kiadó : Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó

Megjelenés éve : 2012

Terjedelem : 206 perc

ISBN 9789630997171

Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

Börcsök Mária hangoskönyve (amely a 2012-es év egyik első könyvsikere nyomtatásban) a cédéváltozattal egy időben letöltéssel is hozzáférhető!

A rövid, de annál olvasmányosabb, izgalmasabb mű témája a magyar társadalom természetesnek tekinthető, és szinte állandó megosztottsága, konkrétan a magyar politikai elit és politizáló közvélemény pártoskodása, megosztottsága Szent Istvántól az 1848-as szabadságharcig.
    Börcsök Mária a történelmi események és a történelemkönyvekből kimaradt mozzanatok felidézésével meggyőzően illusztrálja, hogy a nemzetieskedő retorikában újra és újra hivatkozott, legfőbb elérendő eszközként/célként citált nemzeti egység illúzió, amely sohasem létezett, még a tudatunkban legnagyobb sorsfordító pillanatoknak elkönyvelt időkben (például 1848. március 15-én) sem!
    Messzemenően egyetértünk a szerzővel: ne múltunk teljességében soha fel nem deríthető eseményeiből tákoljunk ellentmondást nem tűrő mítoszokat - saját tetteinkkel alkossunk olyan jelenkort, amit utódaink vállalhatnak, amikor mi magunk már csak a történelem részeként élünk az emlékezetben. Séta magyar történelmi múltban - a józan ész jegyében.
    A hangoskönyv különlegessége, hogy (a könyvtől eltérően) szerző a három versét is tartalmazza, melyek e sajátos történelmi panoráma papírra vetése során születtek.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com