• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  286 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634752820

Üzenet odaátra

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  286 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634752820

Szabó Magda könyvei itthon is, a nagyvilágban is számtalan kiadásban jutottak el az olvasókhoz. Ám életműve még mindig tartogat meglepetéseket. Olyan írásokat, amelyek csak gépiratban maradtak fenn, vagy mind ez idáig újságok, folyóiratok régi számaiban rejtőzködtek. Ezúttal könyv alakban még soha meg nem jelent novelláiból, kisprózai írásaiból készült egy színes válogatás.

Az Üzenet odaátra novelláinak a hősei részben kamaszok, akik most keresik helyüket a világban, birkóznak érzéseikkel, gondolataikkal. Más novelláknak Szabó Magda maga a főszereplője, aki „két tündér gyereke”, „harminckét kiló fantázia”, és olthatatlan kíváncsisággal csodálkozik rá környezetére. Hol szinte hivatalos tárgyilagossággal, hol kitárulkozó őszinteséggel megírt önéletrajzaiban családjáról, önmagáról, életéről, hivatásáról vall, alkotói titkaiba is bepillantást engedve. „Voltam én minden” – írja egy helyütt, az olvasó most megtudhatja, mit is takar ez a „minden”.
Szeretteitől, akik közül többen alkotótársai is voltak, torokszorítóan fájdalmas és mégis felemelően szép írásokban búcsúzik. Elköszön édesanyjától, akinek ugyan egyetlen könyve sem jelent meg, ám meséivel elvarázsolta lánya gyermekkorát, és soha el nem fogyó útravalót adott hátralévő életére. Megindító szavakkal búcsúzik barátjától, Janikovszky Évától, aki a legnehezebb időkben állt ki mellette.
Útirajzaiban az olvasó Szabó Magdával együtt barangolhat Magyarországon és a nagyvilágban, Párizstól Amszterdamon át egészen New Yorkig. Idegen tájakat, különböző embereket megismerve erősödik benne meginghatatlan bizonyossággá, hogy ő idetartozik, „csak erre az egyetlen pontjára a világnak, hogy magyar vagyok, hogy sose szeretnék, szerettem volna más lenni.”
Szabó Magda most első ízben megjelenő prózakötete üzenet az újdonságra vágyó, kíváncsi olvasónak: mindig van mit felfedezni a világban és egy író életművében!

További ajánlatunk

Amerre járok védtelen
borító: Amerre járok védtelen>
2 799 Ft
Mentem, álmodtam
borító: Mentem, álmodtam>
2 999 Ft
Táltos-hegy
borító: Táltos-hegy>
2 999 Ft
Amerre a hattyúk szállnak
borító: Amerre a hattyúk szállnak>
1 600 Ft
Túszdráma a fedélzeten
borító: Túszdráma a fedélzeten>
1 790 Ft
A gyalázatosak szentélye
borító: A gyalázatosak szentélye>
990 Ft
Az urgai fogoly
borító: Az urgai fogoly>
1 590 Ft
Feleségverseny
borító: Feleségverseny>
1 990 Ft

Hasznos holmik