Kakpuszta

Olvass bele!

"Kakpuszta történeteit el kell mesélni, meg kell ismertetni az olvasóval. Palkovics György novelláskötete egy olyan világnak állít emléket, amely a történelem malmain szertefoszlott, a semmibe veszett.
Az elbeszélések szerzője Belső-Somogyban született, itt élte gyermekkorát, itt érett felnőtté. Szülőfaluja, Kakpuszta a magyar paraszti létforma esszenciáját hordozta, s ez olyan élményszerűen tárul elénk a könyv lapjain, hogy szereplőit közeli ismerősnek érezzük, és velük együtt éljük át, hol mosolyogva, hol könnyeinkkel küszködve sorsuk fordulóit.
Az íróból katartikus tisztasággal kívánkoznak ki ezek a történetek. Szeretni való emberekről mesél, megőrzött gyermeki szeretettel, gördülékeny stílusban, ízesen anekdotázva. S miközben a paraszti világról elemi erővel adja át fiatalkori élményeit, és a néprajz, a kultúra, a földművelés, a vadászat területeiről is sok mindent megtudunk, tanúi leszünk egy formátumos személyiség kibontakozásának.
Ízig-vérig magyar történet, megkapóan tiszta és fergetegesen mulatságos. Családrege, szerelem, háború, helytörténet, gyönyörű természeti képek. Letehetetlen olvasmány."
(Dr. Torda István művelődéstörténész)

További ajánlatunk

Világló éjszaka
borító: Világló éjszaka>
2 290 Ft
Luther kutyái
borító: Luther kutyái>
2 490 Ft
Fegyvertelenül a tűzvonalban
borító: Fegyvertelenül a tűzvonalban>
1 590 Ft
A néző (Feljegyzések 1991–2001)
borító: A néző (Feljegyzések 1991–2001)>
2 790 Ft
Vissza a fülesbagolyhoz
borító: Vissza a fülesbagolyhoz>
2 390 Ft
Isten szemtelenül fiatal
borító: Isten szemtelenül fiatal>
1 690 Ft
Menon Club
borító: Menon Club>
2 990 Ft
Árnyképrajzoló
borító: Árnyképrajzoló>
1 800 Ft

Hasznos holmik