Kakpuszta

Olvass bele!

"Kakpuszta történeteit el kell mesélni, meg kell ismertetni az olvasóval. Palkovics György novelláskötete egy olyan világnak állít emléket, amely a történelem malmain szertefoszlott, a semmibe veszett.
Az elbeszélések szerzője Belső-Somogyban született, itt élte gyermekkorát, itt érett felnőtté. Szülőfaluja, Kakpuszta a magyar paraszti létforma esszenciáját hordozta, s ez olyan élményszerűen tárul elénk a könyv lapjain, hogy szereplőit közeli ismerősnek érezzük, és velük együtt éljük át, hol mosolyogva, hol könnyeinkkel küszködve sorsuk fordulóit.
Az íróból katartikus tisztasággal kívánkoznak ki ezek a történetek. Szeretni való emberekről mesél, megőrzött gyermeki szeretettel, gördülékeny stílusban, ízesen anekdotázva. S miközben a paraszti világról elemi erővel adja át fiatalkori élményeit, és a néprajz, a kultúra, a földművelés, a vadászat területeiről is sok mindent megtudunk, tanúi leszünk egy formátumos személyiség kibontakozásának.
Ízig-vérig magyar történet, megkapóan tiszta és fergetegesen mulatságos. Családrege, szerelem, háború, helytörténet, gyönyörű természeti képek. Letehetetlen olvasmány."
(Dr. Torda István művelődéstörténész)

További ajánlatunk

Honi bestiárium
borító: Honi bestiárium>
2 999 Ft
Nem vagy többé az apám
borító: Nem vagy többé az apám>
2 599 Ft
Kedves John - Levelek Kaliforniába
borító: Kedves John - Levelek Kaliforniába>
2 599 Ft
Napra jutni
borító: Napra jutni>
2 617 Ft
A mélygarázs
borító: A mélygarázs>
2 399 Ft
Durva a nyár
borító: Durva a nyár>
1 990 Ft
Mózes egy, huszonkettő
borító: Mózes egy, huszonkettő>
2 999 Ft
Szindbád, a detektív
borító: Szindbád, a detektív>
1 990 Ft

Hasznos holmik