Kakpuszta

Olvass bele!

"Kakpuszta történeteit el kell mesélni, meg kell ismertetni az olvasóval. Palkovics György novelláskötete egy olyan világnak állít emléket, amely a történelem malmain szertefoszlott, a semmibe veszett.
Az elbeszélések szerzője Belső-Somogyban született, itt élte gyermekkorát, itt érett felnőtté. Szülőfaluja, Kakpuszta a magyar paraszti létforma esszenciáját hordozta, s ez olyan élményszerűen tárul elénk a könyv lapjain, hogy szereplőit közeli ismerősnek érezzük, és velük együtt éljük át, hol mosolyogva, hol könnyeinkkel küszködve sorsuk fordulóit.
Az íróból katartikus tisztasággal kívánkoznak ki ezek a történetek. Szeretni való emberekről mesél, megőrzött gyermeki szeretettel, gördülékeny stílusban, ízesen anekdotázva. S miközben a paraszti világról elemi erővel adja át fiatalkori élményeit, és a néprajz, a kultúra, a földművelés, a vadászat területeiről is sok mindent megtudunk, tanúi leszünk egy formátumos személyiség kibontakozásának.
Ízig-vérig magyar történet, megkapóan tiszta és fergetegesen mulatságos. Családrege, szerelem, háború, helytörténet, gyönyörű természeti képek. Letehetetlen olvasmány."
(Dr. Torda István művelődéstörténész)

További ajánlatunk

Lassú teher
borító: Lassú teher>
1 699 Ft
Egyszer az időben
borító: Egyszer az időben>
2 800 Ft
Öreg erdő
borító: Öreg erdő>
4 190 Ft
Mellettem elférsz
borító: Mellettem elférsz>
2 390 Ft
Regénytöredék barátnémhoz
borító: Regénytöredék barátnémhoz>
1 790 Ft
A sóbálvány
borító: A sóbálvány>
1 690 Ft
Elszakítva
borító: Elszakítva>
2 390 Ft
Ad abszurdum
borító: Ad abszurdum>
790 Ft

Hasznos holmik