• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  340 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634753261

Szárnyakat adni

Kitartó és kiváló gyerekek nevelése

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  340 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634753261

Manapság a lelkiismeretes szülő állandóan szorong: vajon milyen hibákat követ el, mit ront el a gyereke nevelésekor? Elég egy hajtósabb időszak, amikor nem olvasunk neki este mesét, kevesebbet játszunk vele, hamarabb felkapjuk a vizet, és máris kész a baj, jóvátehetetlen károkat okoztunk csemeténk lelkében. Az önbizalma csökken, érzelmi intelligenciája nem fejlődik a kellő mértékben, sőt az egész személyisége sérül. Mit tehetnénk, hogy tényleg a legjobbat nyújthassuk neki?
Szendi Gábor arra biztat, hogy először is nyugodjunk meg! A Szárnyakat adni a nevelés témáját a szerzőtől megszokott meghökkentő és felforgató szellemben-stílusban tárgyalja. Állítása szerint kultúránk súlyos tévedésben él a korai évek egy életre bevésődő hatásaival kapcsolatban. Gyerekünk nem kényes műszer, amelyet egyetlen rossz mozdulattal elronthatunk, hanem egyéni jellemvonásokkal született lény, aki egyszeri és megismételhetetlen módon reagál a világra. Nem formálhatjuk a magunk képére – de megpróbálhatjuk segíteni, hogy teljes mértékben kibontakoztathassa a képességeit.
Szendi Gábor felvázolja, hogyan adhatunk teret azoknak a készségeknek, képességeknek, lehetőségeknek, melyek gyerekünkben benne rejlenek. Olvasmányos stílusban, komoly tudományos kutatásokra alapozva járja körül a tehetség, az elszántság és a kitartás kérdését a magzati kortól egészen a kirepülésig.
A Szárnyakat adni nem gyerekekhez készült útmutató, hiszen nincsenek mindenkire érvényes szabályok. Talán csak egyetlen: mindannyian válhatunk kiválóvá.

SZENDI GÁBOR író és pszichológus, a paleolit táplálkozás magyarországi meghonosítója és elterjesztője, szabadgondolkodó. Azt vallja, hogy modern világunk fényévekre távolodott attól a létformától, amihez évmilliók során alkalmazkodtunk. Bár nagyvárosokban élünk, és szuperintelligens kütyükkel vesszük körül magunkat, az agyunk még mindig egy vadászó-gyűjtögető törzs tagjáé. Ha teljesebb és boldogabb életre vágyunk, először meg kell értenünk, mire is lettünk kitalálva.

További ajánlatunk

Szeretni születtünk
borító: Szeretni születtünk>
2 999 Ft
Útmutató a jó élethez
borító: Útmutató a jó élethez>
4 970 Ft
Tágra nyílt szemek
borító: Tágra nyílt szemek>
4 490 Ft
Kinek éled az életed?
borító: Kinek éled az életed?>
3 970 Ft
A Csimpánzparadoxon
borító: A Csimpánzparadoxon>
2 390 Ft
Túl a parán
borító: Túl a parán>
2 290 Ft
A tehetség kibontakozása
borító: A tehetség kibontakozása>
2 590 Ft
Fejben dől el
borító: Fejben dől el>
1 990 Ft

Hasznos holmik