• KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789632931883

Egy galaxissal odébb

Fantáziavilágok valóságai

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789632931883

Tudta, hogy a kiborgok már köztünk járnak, sőt valószínűleg az ön családjában is él legalább egy? Hogy a tálib terroristák olykor magyarul beszélnek? Hogy az idegenek közelebb vannak, mint gondolnánk? (Vagy mégsem?) Hogy a jövő igenis megjósolható? (Vagy mégsem?) És azt, hogy mi köze a Pókembernek a fake newshoz, a sötét zsaruknak pedig a koronavírus-járványhoz?

A sci-fi politológiája, a Fantasztikus világok, a Nevelj jedit! és a Párhuzamos univerzumok című ismeretterjesztő kötetek szerzői sokszorosan cáfolták azt a hiedelmet, hogy komoly tudós nem foglalkozik mesékkel. Az Egy galaxissal odébb tizenegy neves szerzője az asztrofizika, a robotika, a jövőkutatás, az irodalomtudomány, a politológia, a szociológia vagy éppen a neveléstudomány szemszögéből vizsgálja olyan közkedvelt sci-fik és fantasyk világát, mint a Star Wars, a Terminátor, a Men in Black, az Alapítvány-sorozat, a Warcraft, a Marvel-multiverzum vagy éppen a Különvélemény.
A jó tudós tiszteli a tényeket, de nem hagyja, hogy azok a földhöz láncolják. Nemcsak a fantázia hat megtermékenyítően a valóság módszeres megismerésére, de a kívülről-belülről ismerősnek hitt képzeletbeli világok is egészen váratlan színben tűnhetnek fel, ha a tudomány eszközeivel közelítünk feléjük.

A szerzők:
Erőss Gábor szociológus, Hefter Estilla, robotikai mérnök, Kánai András kommunikációs szakember, jövőkutató, Keserű József irodalomtörténész, Kiss László fizikus-csillagász, Kunetz Zsombor orvos, Lőrincz Andrea irodalomtörténész, középiskolai tanár, Nagy Ádám neveléskutató, egyetemi oktató, Pál Gábor politológus, Polyák Gábor jogász, kommunikációs szakember, Scheirich Zsófia újságíró, blogger.

A szerkesztők:
Filippov Gábor történész-politológus, Nagy Ádám neveléskutató, egyetemi oktató, Tóth Csaba politológus

További ajánlatunk

Mind remekül megvagyunk
borító: Mind remekül megvagyunk>
1 790 Ft
Xeno
borító: Xeno>
2 280 Ft
Kizökkent idő
borító: Kizökkent idő>
1 980 Ft
Köztesvilág
borító: Köztesvilág>
1 880 Ft
Lakodalom az állatkertben
borító: Lakodalom az állatkertben>
1 245 Ft
A Zeusz-rejtély
borító: A Zeusz-rejtély>
690 Ft
Önkéntes száműzetés
borító: Önkéntes száműzetés>
690 Ft
Delirium
borító: Delirium>
1 290 Ft

Hasznos holmik