• FORDÍTOTTA:
  Tomori Gábor
 • EREDETI CÍM:
  Spearhead: The World War II Odyssey of an American Tank
 • KIADÓ:
  Maxim Könyvkiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • OLDALSZÁM:
  448 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634991366

Lándzsahegy

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Tomori Gábor
 • EREDETI CÍM:
  Spearhead: The World War II Odyssey of an American Tank
 • KIADÓ:
  Maxim Könyvkiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • OLDALSZÁM:
  448 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634991366

A nemzetközi bestseller Felettünk a csillagos ég szerzőjétől érkezik egy újabb felejthetetlen történet egy amerikai tanktüzér útjáról a Harmadik Birodalom szívéig, ahol egy ikonikus páncélcsata dönti el a sorsát – mely alatt különös kötelék szövődik közte és ellensége között.

Amikor Clarence Smoyer új megbízást kap - egy Sherman tank tüzéri posztját -, a csapattársai felfedezik, hogy a szelíd pennsylvaniai óriásnak rejtett tehetsége van: született célzó és lövő. Clarence és csapattársai eleinte azt hiszik, hogy a legendás 3. felfegyverzett hadosztály - a "Lándzsahegy" - tankjai legyőzhetetlenek. De aztán találkoznak a német Párduccal, mely fegyvere olyan erős, hogy könnyedén áthatol egy Shermanon, és beletalál a következőbe. Hamarosan tiszta a kép: azt a tankot, ami elöl halad, mindig eltalálják.
Miután Clarence végignézi csapattársai lekaszabolását a második védelmi vonal áttörésekor, valamint miközben próbálták tartani a sort az ardenneki offenzíva során, ő és a csapata olyan fegyvert kapnak, mellyel bosszút állhatnak minden elesett társukért: ez a fegyver a csúcstechnológiás, Pershing nevű szupertank. Nem kell sok, és áthatja őket a rémisztő és elborzasztó érzés, miszerint most ők lesznek azok, akik kilövik az első vonalban állókat minden támadáskor - most ők fognak letarolni mindent és mindenkit.
Így alakul hát úgy, hogy Clarence azon kapja magát, hogy tizedesből az egész amerikai hadsereg vezetőjévé válik, aki az európai háború legnagyobbika során irányítja hatalmas csapatát a harcban Kölnért, "Németország erődjéért". A romokon harcolva Clarence újra szembekerül a Párduccal, és halálos párbajba kezdenek, melyet egy hadseregi operatőr felvétele tett halhatatlanná. A Párduc tüzére nem más volt, mint a tinédzser Gustav Schaefer, akit a csapatával öngyilkos hadjáratra küldtek, hogy megállítsák az amerikaiakat. Ahogyan Clarence és Gustav tűzharcba bonyolódnak, a háború tragikus hibája meglepetésként csap le rájuk. Ami pedig ezután következik, az a modern napokig kísérteni fogja Clarence-t, vissza-visszahúzva őt Kölnbe, hogy megtegye az elképzelhetetlent, és még egyszer, utoljára szembenézzen az ellenségével.

További ajánlatunk

Sztálin balerinája
borító: Sztálin balerinája>
3 499 Ft
Caesar trónja
borító: Caesar trónja>
2 480 Ft
A tűzoszlop
borító: A tűzoszlop>
3 990 Ft
A forradalom napjai
borító: A forradalom napjai>
2 770 Ft
Anjouk III. - Az utolsó tartományúrig
borító: Anjouk III. - Az utolsó tartományúrig>
2 390 Ft
Anjouk I. - Liliom és vér
borító: Anjouk I. - Liliom és vér>
2 390 Ft
A királyné testőre
borító: A királyné testőre>
1 390 Ft
A fáraó lánya
borító: A fáraó lánya>
1 290 Ft

Hasznos holmik