• ISBN:
  9789632935614
 • KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  238 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Anjouk III. - Az utolsó tartományúrig

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789632935614
 • KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  238 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

1323. Alighogy Anjou Károly serege visszatér a tengermellékről, az ország déli fertályán ismét zavarossá válik a helyzet. Úgy tűnik, Subics Mladent hiába fosztották meg zsarnoki hatalmától, ő csak egyike volt a gondok okozóinak, s a rend helyreállítása érdekében előbb-utóbb ismét hadjáratot kell indítani Szlavónia, Horvátország és Dalmácia területére.

A királyságban ennek ellenére végre megszilárdulni látszik a béke. Az uralkodó feladja több mint egy évtizede tartó, önkéntes temesvári száműzetését, és birodalma szívében, Visegrádon kezd új, minden korábbinál fényesebb hatalmi központ építésébe. Míg a gazdasági zűrzavar megfékezése céljából, tárnokmestere több éves munkáját megkoronázva, új pénz verését rendeli el és külpolitikai kapcsolatait is sikeresen rendezi, az utódnemzés kérdésében továbbra is setét fellegek tornyosulnak fölé.

Gutkeled Miklós, az Anjou-sereg hadnagya váratlan kitüntetést kap Károlytól, amit azonban egy diadalmas hadjárattal kell kiérdemelnie. Parancsnoksága alatt vele tart Lackfi István, akit egyre többen emlegetnek Magyarország fehér sárkányaként, és Bátor Attila, aki úgy hiszi, végleg elveszítette családját, s így nem maradt más számára, csak a kegyetlen bosszú.

Bíró Szabolcs tizenöt kötetesre tervezett történelmi regényfolyamának harmadik része egyben egy trilógia záróakkordja is. Az utolsó tartományúrig a széria eddigi legkomorabb hangvételű, legsötétebb tónusú regénye, mely bizonyos szereplőktől talán örökre elbúcsúzik, miközben megágyaz egy új korszaknak, és még mélyebbre vezeti az olvasókat a XIV. század sűrűjébe.

További ajánlatunk

Esküvő Hardingsholmban
borító: Esküvő Hardingsholmban>
2 190 Ft
Az éjszaka császárnője
borító: Az éjszaka császárnője>
3 170 Ft
Anjouk IV. - Szent György testvérei
borító: Anjouk IV. - Szent György testvérei>
2 390 Ft
Lázadó Budapest
borító: Lázadó Budapest>
1 290 Ft
Lángoló Budapest
borító: Lángoló Budapest>
1 290 Ft
Az utolsó királynő
borító: Az utolsó királynő>
2 770 Ft
A forradalom napjai
borító: A forradalom napjai>
2 770 Ft
A Péter-templom karnagya
borító: A Péter-templom karnagya>
990 Ft

Hasznos holmik