apple store link google play link

Keleti 100

"Mert szeretek élni..."

Olvass bele!
apple store link google play link
A Holokauszt-túlélő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai győztes tornásznő, a világ jelenlegi legidősebb olimpiai bajnoka januárban ünnepli a századik születésnapját. (1921. január 9-én született Budapesten.)

Az Ezüstgerely művészeti pályázaton díjazott szerzőpáros, Dávid Sándor és Dobor Dezső által írt 380 oldalas könyvben itthonról és külföldről (Ausztrália, USA, Izrael) Keleti 36 egykori sporttársa nyilatkozik a "világ nyolcadik csodájaként" is aposztrofált tornászról. Köztük Testnevelési Főiskolás hallgatói és a tornászok mellett a magyar olimpiai csapatok még élő tagjai is, többek közt olimpiai bajnokok és érmesek, olimpikonok: Korondi Margit, Bodó Andrea, Benedek Gábor, Gyenge Valéria, Dömölky Lídia, Ducza Anikó, Makray Katalin, Müller Kati. Megszólal az azóta sajnos már elhunyt Köteles Erzsébet, Tass Olga, Kárpáti György - épp e könyv számára adták életük utolsó interjúit. Érdekesség, hogy Vizi E. Szilveszter professzor, mint egykori tornász neve is szerepel a nyilatkozók között.
A kötetet közel 300 fotó teszi teljessé.
A könyv címe KELETI 100 "Mert szeretek élni!" Ez a könyv nem csak családtörténet, sporttörténet, tornatörténet, de maga az elmúlt 100 év története.

További ajánlatunk

Nincs más út
borító: Nincs más út>
2 290 Ft
Hogyan kell forradalmat csinálni?
borító: Hogyan kell forradalmat csinálni?>
3 090 Ft
Én és az iszlám
borító: Én és az iszlám>
1 490 Ft
Gyorsan elhadarom
borító: Gyorsan elhadarom>
1 990 Ft
A Király szívünkben él
borító: A Király szívünkben él>
1 190 Ft
Erről még nem beszéltem senkinek
borító: Erről még nem beszéltem senkinek>
990 Ft
TÓTH ISTVÁN - Metszetek „a ceglédi” Tóth István életéből
borító: TÓTH ISTVÁN - Metszetek „a ceglédi” Tóth István életéből>
89 Ft
Bor, tánc, élet
borító: Bor, tánc, élet>
990 Ft

Hasznos holmik