apple store link google play link

Keleti 100

"Mert szeretek élni..."

Olvass bele!
apple store link google play link
A Holokauszt-túlélő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai győztes tornásznő, a világ jelenlegi legidősebb olimpiai bajnoka januárban ünnepli a századik születésnapját. (1921. január 9-én született Budapesten.)

Az Ezüstgerely művészeti pályázaton díjazott szerzőpáros, Dávid Sándor és Dobor Dezső által írt 380 oldalas könyvben itthonról és külföldről (Ausztrália, USA, Izrael) Keleti 36 egykori sporttársa nyilatkozik a "világ nyolcadik csodájaként" is aposztrofált tornászról. Köztük Testnevelési Főiskolás hallgatói és a tornászok mellett a magyar olimpiai csapatok még élő tagjai is, többek közt olimpiai bajnokok és érmesek, olimpikonok: Korondi Margit, Bodó Andrea, Benedek Gábor, Gyenge Valéria, Dömölky Lídia, Ducza Anikó, Makray Katalin, Müller Kati. Megszólal az azóta sajnos már elhunyt Köteles Erzsébet, Tass Olga, Kárpáti György - épp e könyv számára adták életük utolsó interjúit. Érdekesség, hogy Vizi E. Szilveszter professzor, mint egykori tornász neve is szerepel a nyilatkozók között.
A kötetet közel 300 fotó teszi teljessé.
A könyv címe KELETI 100 "Mert szeretek élni!" Ez a könyv nem csak családtörténet, sporttörténet, tornatörténet, de maga az elmúlt 100 év története.

További ajánlatunk

Zuhanás
borító: Zuhanás>
3 499 Ft
Szexmentes övezet
borító: Szexmentes övezet>
1 490 Ft
Ég a házunk
borító: Ég a házunk>
2 490 Ft
Sorskönyv a frontról
borító: Sorskönyv a frontról>
1 990 Ft
Értékteremtők 2018
borító: Értékteremtők 2018>
1 990 Ft
Pokoljárás
borító: Pokoljárás>
1 790 Ft
Amerikai álmodozó
borító: Amerikai álmodozó>
1 990 Ft
Kádár élt... 1. rész
borító: Kádár élt... 1. rész>
1 190 Ft

Hasznos holmik