apple store link google play link

Madarakról mindenkinek

Olvass bele!
apple store link google play link

Az eredeti kötet Schmidt Egon író, ornitológus első könyveként, 1970-ben jelent meg, s óriási sikert aratott. A 2009-ben Kossuth-díjjal is kitüntetett szerzőnek azóta mintegy 70 műve látott napvilágot, melyek az állatokról – elsősorban madarakról – szólnak, s tükrözik mély természetszeretetét, lelkes rajongását a madarak s elhivatottságát a madárvédelem iránt. Számos könyvében hitet tesz a „nagybetűs” Természet, a madárvilág megóvása mellett. Az alkotó, gondolkodó s a természetet közelről ismerő szerző írásainak célja mindig „az ezerarcú, de sajnos ezer sebből is vérző” természet védelme, féltő szeretete.
A Madarakról – mindenkinek könnyed stílusú, olvasmányos munka, melynek nagy előnye, hogy nem a szerző által kieszelt témákat pendíti meg, hanem azokra a kérdésekre válaszol, amelyeket érdeklődők tettek fel a Magyar Madártani Egyesület tájékoztató telefonvonalán. A kötet beszél a seregély hangutánzó képességéről és gazdasági problémáiról, az urbanizált környezetben élő fekete rigók fiókáiról és általában a madárfióka-etetésről, majd az egész madárurbanizáció-kérdésről, a dunai sirályokról, a budapesti verebekről.
A könyv további témái közé tartoznak a budapesti parkok téli madárvendégei, az amatőr madármegfigyelés módjai, a madarak téli gondozása, etetése, a madártelepítés. A szerző bemutatja az egyre fogyatkozó számú fajokat, a puszta madarait, tájékoztat ad a madárvonulásról, a gyűrűzésről, valamint a természetvédelem madártani vonatkozásairól. Végül a könyvet színesíti, hogy néhány szó esik a "repülő drágakövekről", a kolibrikról.
A csaknem fél évszázada megjelent művet aktualizált tartalommal és a legkiválóbb természetfotósaink friss felvételeivel jelentetjük meg.

További ajánlatunk

Az élet erőpróbái
borító: Az élet erőpróbái>
3 899 Ft
Földönkívüli
borító: Földönkívüli>
2 480 Ft
A jóslás algoritmusa
borító: A jóslás algoritmusa>
2 499 Ft
Az évszakok nyomában
borító: Az évszakok nyomában>
390 Ft
Éltető csillagunk, a Nap
borító: Éltető csillagunk, a Nap>
990 Ft
Kutyagondolatok nyomában
borító: Kutyagondolatok nyomában>
1 190 Ft
Kozmikus társkereső
borító: Kozmikus társkereső>
1 490 Ft
A kis lepkegyűjtő
borító: A kis lepkegyűjtő>
690 Ft

Hasznos holmik