• FORDÍTOTTA:
  Orosz Anna
 • EREDETI CÍM:
  Eight Detectives
 • KIADÓ:
  Agave Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  288 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634198864

Nyolc nyomozó

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Orosz Anna
 • EREDETI CÍM:
  Eight Detectives
 • KIADÓ:
  Agave Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  288 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634198864

"Agatha Christie is megemelné előtte a kalapját. Bravó!" - Sarah Pinborough, a Ne higgy a szemének! New York Times-bestseller szerzője

Minden bűnügyi rejtély ugyanazon az egyszerű szabályrendszeren alapul.
Kell, hogy legyen egy áldozat. Egy tettes. Egy gyanúsított. Egy nyomozó. A többi csak játék ezekkel az összetevőkkel és lehetséges permutációikkal.
A detektívtörténetek aranykorának idején Grant McAllister, a matematika professzora kidolgozza a bűnügyi rejtélyek matematikai szabályait, és hét saját maga által írt történettel illusztrálja elméletét. Harminc év elteltével A White-gyilkosságok címet viselő novelláskötet felkelti egy kiadó figyelmét, ezért Julia Hart, az éles eszű, rámenős szerkesztő a csendes mediterrán szigetre utazik, hogy találkozzon a visszavonultan élő Grant McAllisterrel. A kiadó szeretné új kiadásban megjelentetni a férfi kötetét, ezért Julia és Grant közösen nekilátnak a történetek szerkesztésének. Julia nemcsak a történetek mélyére akar leásni, hanem Grant múltjába is, aki mintha titkolna előle valamit.
Azonban a Grant által írt történetek mindegyikében akadnak alig észrevehető következetlenségek, amelyek sehogyan sem stimmelnek. És amelyek egy valódi gyilkosságra, egy azóta is megoldatlan bűntényre utalnak. Ahhoz, hogy Julia kiderítse az igazságot, túl kell járnia Grant eszén.

Debütáló regényében Alex Pavesi egyszerre tiszteleg Agatha Christie előtt, és csavarja meg a klasszikus detektívtörténetek műfaját. A Nyolc nyomozóban újra bizonyítást nyer, hogy a legjobb bűnügyi rejtélyek azok, amelyek minden szabályt megszegnek.

A könyvről mondták:

"Pavesi tehetségét jelzi, hogy minden egyes történet kelepcéjébe gyanútlanul sétálunk bele. Ha ezzel gyalogokká válunk az író nagyszabású sakkjátszmájában, hát legyen. Még a legutolsó oldalon is teljességgel váratlan meglepetésekkel szembesülünk." (The New York Times)

"Pavesi könyvétől csak kapkodja a fejét az olvasó. Egyszerre krimi, óda a könyvekhez (akárcsak A szél árnyéka) és A tehetséges Mr. Ripley-t idéző, pattanásig feszült történet. Michael Connelly és Lisa Gardner legjobb könyveihez fogható, merész és váratlan fordulatokkal, amitől minden oldalon leesik az állunk. Ilyen minden ízében eredeti krimit, mint amilyen a Nyolc nyomozó, régen láttunk." (A. J. Finn, a Nő az ablakban című regény New York Times-bestseller szerzője)

"Ritkán esik meg velem, hogy egyetlen nap alatt kiolvassak egy könyvet, de a Nyolc nyomozót nem bírtam letenni. Ravasz, elegáns, gyönyörűen felépített történet, amely megérdemli a közönségsikert. Legszívesebben tapsoltam volna a végén." (Alex North, A Suttogó című regény New York Times-bestseller szerzője)

"Alex Pavesi az év, sőt talán minden idők egyik legzseniálisabb detektívtörténetét tette le az asztalra. Tűpontos stílus, csípős párbeszédek és egy hihetetlenül csattanós befejezés. Elképesztő debütálás!" (Samantha Downing, az Elbűvölő feleségem című regény szerzője)

"A történet telis-tele bonyodalmakkal és fordulatokkal, amelyeket imádni fognak a fejtörők szerelmesei… Nagyszerű élmény a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak, de a szemfüles olvasók még nagyobb élvezetüket lelik majd benne." (Kirkus Reviews)

További ajánlatunk

Végállomás
borító: Végállomás>
3 499 Ft
Az utolsók
borító: Az utolsók>
2 799 Ft
Mert többen nincsenek
borító: Mert többen nincsenek>
1 999 Ft
29 másodperc
borító: 29 másodperc>
2 599 Ft
Orphan X - Az árva
borító: Orphan X - Az árva>
1 995 Ft
Menekültek
borító: Menekültek>
3 499 Ft
A mészáros
borító: A mészáros>
2 242 Ft
Vértestvérek
borító: Vértestvérek>
1 980 Ft

Hasznos holmik