• KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  448 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635431175

Kanada

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  448 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635431175

Dell Parsons szüleit bankrablás miatt lecsukják, ikertestvére, Berner pedig elszökik otthonról. A család egyik barátja nyújt segítséget a magára maradt fiúnak, amikor átcsempészi őt az USA-ból Kanadába, Saskatchewan tartományba. A kietlen prérin, egy isten háta mögötti, lerobbant kisvárosban Arthur Remlinger várja; egy megnyerő modorú, titokzatos, karizmatikus alak, akinek múltja sötétségbe vész. A férfi hiába bánik a fiúval szinte saját fiaként, lobbanékony, erőszakos természet; Dell úgy érzi, Remlinger mellett ébernek és óvatosnak kell lennie...
Charley gnómszerű, izmos, vad indián; zsíros, fekete haját strasszos női csattal tűzi fel, ajkán rózsaszín rúzs, a szeme körül fekete festék nyoma látszik. Ő lesz a fiú gyámja és tanítómestere, aki felkészíti Dellt a feladataira a libavadászattól kezdve a túlélésig.
Ford regényének lapjain megelevenednek a kietlen vidék fura figurái: Charley, a különc indián, Florence, a festőnő; bevándorlók, olajmunkások, utazó kereskedők. Dellnek ebbe a közösségbe kell beilleszkednie, itt kell felülkerekednie a megpróbáltatásokon, és megőriznie önmagát.

A Kanada elemi erejű regény a határok átlépéséről, a családi kötelékek titokzatos erejéről és az egyedüllétről. Richard Ford visszafogott, letisztult prózája érzékenyen ábrázolja a legnagyobb kalandot: az életet.
A Kanada mestermű, Richard Ford pedig az egyik legnagyobb élő amerikai klasszikus.

További ajánlatunk

Nyolc fehér éjszaka
borító: Nyolc fehér éjszaka>
2 790 Ft
Amit szerettem
borító: Amit szerettem>
2 400 Ft
Isztambuliak
borító: Isztambuliak>
1 600 Ft
Az órák
borító: Az órák>
2 490 Ft
Átmeneti üresedés
borító: Átmeneti üresedés>
2 990 Ft
Elemi részecskék
borító: Elemi részecskék>
2 390 Ft
Az Elveszett és Meglett Dolgok Könyve
borító: Az Elveszett és Meglett Dolgok Könyve>
1 990 Ft
A velencei bába
borító: A velencei bába>
2 570 Ft

Hasznos holmik