• KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  272 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634338819

Az értő figyelem

Útmutató a jobb, tartalmasabb kommunikációhoz

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  272 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634338819

"Ebben a megvilágító erejű és meggyőző kötetben Murphy a figyelem kihasználatlan készségének milliónyi hasznára mutat rá… Ez a jól átgondolt és megírt könyv nem csak a kapcsolatainkat alakíthatja át, de azt is, ahogy a világra tekintünk." – Waterstones, Az év tényirodalmi kötetei, 2020

Nem figyelünk. És senki nem figyel ránk.
Mikor fordult elő utoljára, hogy igazán figyeltél? Hogy úgy beszélgettél valakivel, hogy közben nem vetettél lopott pillantásokat a telefonodra, vagy nem vágtál a beszélgetőpartnered szavába, hogy a saját véleményed hangoztathasd? És rád mikor figyeltek utoljára?
A közösségi médián keresztül minden gondolatunkat megoszthatjuk, és gondosan kiszűrhetjük az ellenvéleményeket. Azt hisszük, hogy a világ kinyílik előttünk, pedig valójában hermetikusan lezárt véleménybuborékokban kommunikálunk.
Megértjük-e valóban a másikat, és egyáltalán képesek vagyunk-e a való világra koncentrálni, amikor a virtuális valóság minden erejével a figyelmünket követeli?

Kate Murphy szemléletesen, közérthetően és a humort sem mellőzve igen szórakoztatóan vezet be minket a figyelem pszichológiájába és szociológiájába. Az értő figyelem tanulható és fejleszthető, a kötet kulturális és tudományos magyarázatai, valamint a szerző gyakorlati tanácsai pedig segítenek, hogy ne pusztán elbeszéljünk egymás mellett, hanem valódi beszélgetéseket folytathassunk.

"Az életben nem is annyira a sorscsapásszerű, traumatikus eseményektől érezzük igazán magányosnak és elszigeteltnek magunkat, hanem… az elszalasztott lehetőségtől, hogy kapcsolódhassunk valakihez, de nem figyeltünk vagy nem figyeltek ránk.
»A szülő-gyermek kapcsolatban a varázslatot keressük, az érdeklődésnek, az egymásra hangolódásnak és a megértésnek azt a még oly rövidke pillanatát, amely megragad a szülő és a gyermek fejében, és figyelemre bírhatja őket egy-egy későbbi helyzetben is« – mondja Miriam Steele, a New York-i New Schoolban működő Center for Attachment Research (Kötődési Kutatóközpont) pszichológiaoktatója… Ezek a varázslatos pillanatok adják az élet értelmét, és ez konkrétan is látszik Uri Hasson egymásra hangolódott agyakról készített fMRI-felvételein. Ez az a mérhető pillanat, amikor a figyelemnek köszönhetően kapcsolódunk valakihez."

További ajánlatunk

Egységben önmagammal
borító: Egységben önmagammal>
3 490 Ft
100 mondat, amely megváltoztatta az életemet
borító: 100 mondat, amely megváltoztatta az életemet>
2 190 Ft
Bátran a vadonban
borító: Bátran a vadonban>
2 190 Ft
Gyerekek érzelmi intelligenciája
borító: Gyerekek érzelmi intelligenciája>
2 999 Ft
A kreatív agy
borító: A kreatív agy>
3 190 Ft
Hamupipőke Facebook-profilja
borító: Hamupipőke Facebook-profilja>
2 290 Ft
A férfi hanyatlása és bukása
borító: A férfi hanyatlása és bukása>
2 999 Ft
Bűn vagy bűnhődés
borító: Bűn vagy bűnhődés>
1 990 Ft

Hasznos holmik