• KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  104 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9786156283412

Három tucat szuvenír

Karcolatok és novellák

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  104 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9786156283412

A Három tucat szuvenír egyfajta irodalmi útikönyv. A szerző idegenvezetőként Európa szinte összes országát bejárta, ezért hiteles szuvenírek a könyvben olvasható novellák, az egyes helyek jellemzőivel festve. Egyszer egy idősebb házaspár norvégiai útjáról olvashatunk, aztán egy budapesti idegenvezető tapasztalataiba nyerünk bepillantást, néhány oldallal később pedig egy másik párt kísérhetünk Grazba, akik a harmincadik házassági évfordulójukat ünneplik az úton. A kapocs a világ, a váratlan történések metszéspontja, az utazás élményszerűsége.
A könyv kézzelfogható utazástörténet: töredékek, emlékek és érzések másolata. Izgalmas vonása, hogy nem tudni, mit merített valós tapasztalatokból a szerző és mely történetek építkeznek inkább fantáziából, mégsem keressük a különbséget. Egy biztos: mindegyik helyszín él, színes polaroidként elevenedik meg a lapokon.
A kötet olyan időszakban született, amikor a globális viszonyok miatt az utazás többnyire csak ábránd, a vágy harca a lehetősséggel. Akiket vonz a horizontra feszített út ígérete, azok biztosan a szívükbe zárják a Három tucat szuvenír – többnyire – könnyed hangvételű, rövid kalandjait, amelyek a fotelturizmus jegyében – tetszőlegesen egy csésze kávéval vagy egy laza fröccsel kísérve – csábítják utazásra az olvasót. (Bájer Máté újságíró, slammer)

További ajánlatunk

A bolondajtó / Violin
borító: A bolondajtó / Violin>
1 800 Ft
Andrassew - Iván könyve
borító: Andrassew - Iván könyve>
1 690 Ft
Az Amcsalat hegység tiszta levegője
borító: Az Amcsalat hegység tiszta levegője>
1 690 Ft
Moliere átiratok
borító: Moliere átiratok>
2 590 Ft
Egyetlen ima
borító: Egyetlen ima>
650 Ft
Ne. Érj. Hozzám.
borító: Ne. Érj. Hozzám.>
690 Ft
Parszifál titka
borító: Parszifál titka>
1 490 Ft
Boldog Szindbád pokoljárásai
borító: Boldog Szindbád pokoljárásai>
980 Ft

Hasznos holmik