• KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  104 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9786156283412

Három tucat szuvenír

Karcolatok és novellák

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  104 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9786156283412

A Három tucat szuvenír egyfajta irodalmi útikönyv. A szerző idegenvezetőként Európa szinte összes országát bejárta, ezért hiteles szuvenírek a könyvben olvasható novellák, az egyes helyek jellemzőivel festve. Egyszer egy idősebb házaspár norvégiai útjáról olvashatunk, aztán egy budapesti idegenvezető tapasztalataiba nyerünk bepillantást, néhány oldallal később pedig egy másik párt kísérhetünk Grazba, akik a harmincadik házassági évfordulójukat ünneplik az úton. A kapocs a világ, a váratlan történések metszéspontja, az utazás élményszerűsége.
A könyv kézzelfogható utazástörténet: töredékek, emlékek és érzések másolata. Izgalmas vonása, hogy nem tudni, mit merített valós tapasztalatokból a szerző és mely történetek építkeznek inkább fantáziából, mégsem keressük a különbséget. Egy biztos: mindegyik helyszín él, színes polaroidként elevenedik meg a lapokon.
A kötet olyan időszakban született, amikor a globális viszonyok miatt az utazás többnyire csak ábránd, a vágy harca a lehetősséggel. Akiket vonz a horizontra feszített út ígérete, azok biztosan a szívükbe zárják a Három tucat szuvenír – többnyire – könnyed hangvételű, rövid kalandjait, amelyek a fotelturizmus jegyében – tetszőlegesen egy csésze kávéval vagy egy laza fröccsel kísérve – csábítják utazásra az olvasót. (Bájer Máté újságíró, slammer)

További ajánlatunk

Árvízi napló
borító: Árvízi napló>
2 599 Ft
Sasok a viharban IV.
borító: Sasok a viharban IV.>
3 199 Ft
Sötét jelek
borító: Sötét jelek>
2 590 Ft
Feri: Cukor Kékség
borító: Feri: Cukor Kékség>
1 990 Ft
Cseppek és csillagok
borító: Cseppek és csillagok>
2 290 Ft
A kilencedik
borító: A kilencedik>
1 990 Ft
Bántalmazó házasság
borító: Bántalmazó házasság>
2 999 Ft
Tíz szál gyertya
borító: Tíz szál gyertya>
1 190 Ft

Hasznos holmik