• KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  104 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9786156283412

Három tucat szuvenír

Karcolatok és novellák

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  104 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9786156283412

A Három tucat szuvenír egyfajta irodalmi útikönyv. A szerző idegenvezetőként Európa szinte összes országát bejárta, ezért hiteles szuvenírek a könyvben olvasható novellák, az egyes helyek jellemzőivel festve. Egyszer egy idősebb házaspár norvégiai útjáról olvashatunk, aztán egy budapesti idegenvezető tapasztalataiba nyerünk bepillantást, néhány oldallal később pedig egy másik párt kísérhetünk Grazba, akik a harmincadik házassági évfordulójukat ünneplik az úton. A kapocs a világ, a váratlan történések metszéspontja, az utazás élményszerűsége.
A könyv kézzelfogható utazástörténet: töredékek, emlékek és érzések másolata. Izgalmas vonása, hogy nem tudni, mit merített valós tapasztalatokból a szerző és mely történetek építkeznek inkább fantáziából, mégsem keressük a különbséget. Egy biztos: mindegyik helyszín él, színes polaroidként elevenedik meg a lapokon.
A kötet olyan időszakban született, amikor a globális viszonyok miatt az utazás többnyire csak ábránd, a vágy harca a lehetősséggel. Akiket vonz a horizontra feszített út ígérete, azok biztosan a szívükbe zárják a Három tucat szuvenír – többnyire – könnyed hangvételű, rövid kalandjait, amelyek a fotelturizmus jegyében – tetszőlegesen egy csésze kávéval vagy egy laza fröccsel kísérve – csábítják utazásra az olvasót. (Bájer Máté újságíró, slammer)

További ajánlatunk

Rákosival az ágyban
borító: Rákosival az ágyban>
3 099 Ft
Julie Könyvkuckója
borító: Julie Könyvkuckója>
2 599 Ft
Beláthatatlan táj
borító: Beláthatatlan táj>
2 599 Ft
A hetedik nap
borító: A hetedik nap>
2 290 Ft
Körkép 2015
borító: Körkép 2015>
1 750 Ft
In flagranti
borító: In flagranti>
2 999 Ft
Fiatalságra ítélve
borító: Fiatalságra ítélve>
1 390 Ft
Szódalovaglás
borító: Szódalovaglás>
1 890 Ft

Hasznos holmik