• KIADÓ:
    Park Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    240 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789633556337

A professzor és az őrült

Mese gyilkosságról, tébolyról és egy szótárról

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Park Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    240 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789633556337

„Minden nagy szótárnak demokratikus alkotásnak kell lennie, olyan könyvnek, amely bizonyítja a személyes szabadság, a korlátlan szóhasználat elsőbbségét a szigorú és kemény lexikális előírásokkal szemben.”

Dr. James Murray, az Oxford English Dictionary szerkesztője többéves levelezést követően 1896-ban úgy dönt, meglátogatja a szótár legtermékenyebb és legprecízebb önkéntesét, aki mintegy tízezer szócikkel, idézettel és példamondattal járult hozzá a 19. század egyik legnagyobb intellektuális vállalkozásának elkészítéséhez. Az önkéntes, bizonyos William Chester Minor, a levelezési címe alapján a Broadmoor Elmegyógyintézet lakója a berkshire-i Crowthorne falucska közelében. Murray gyanútlan, úgy vélte, a magának való különc, aki egyetlen oxfordi fogadáson sem jelent meg, bizonyára az intézet egyik dolgozója. Érkezése után már épp hálálkodni kezdene az igazgatónak, amikor az közli vele, hogy nem ő, hanem az egyik ápolt küldte a számtalan levelet.

Nyelvészeti krimi? Történelmi regény? Lélektani thriller? Társadalom- és szellemtörténet? Simon Winchester könyvét élvezettel fogják olvasni mindazok, akik ismerik a szavak örömét, méltányolják a kalandozásokat a lexikográfia történetében, és elámulnak azon, hogy Shakespeare korában még nem léteztek szótárak.

További ajánlatunk

Távol a világtól
borító: Távol a világtól>
2 490 Ft
Vörös háború
borító: Vörös háború>
2 699 Ft
Hannibal
borító: Hannibal>
3 499 Ft
Gyilkosság a cselédfertályban
borító: Gyilkosság a cselédfertályban>
1 990 Ft
A Jefferson-kód
borító: A Jefferson-kód>
2 490 Ft
A Kraken-küldetés
borító: A Kraken-küldetés>
1 990 Ft
A pénzváltó
borító: A pénzváltó>
990 Ft
Mentsük meg Rachelt!
borító: Mentsük meg Rachelt!>
490 Ft

Hasznos holmik