• KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  240 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633556337

A professzor és az őrült

Mese gyilkosságról, tébolyról és egy szótárról

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  240 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633556337

„Minden nagy szótárnak demokratikus alkotásnak kell lennie, olyan könyvnek, amely bizonyítja a személyes szabadság, a korlátlan szóhasználat elsőbbségét a szigorú és kemény lexikális előírásokkal szemben.”

Dr. James Murray, az Oxford English Dictionary szerkesztője többéves levelezést követően 1896-ban úgy dönt, meglátogatja a szótár legtermékenyebb és legprecízebb önkéntesét, aki mintegy tízezer szócikkel, idézettel és példamondattal járult hozzá a 19. század egyik legnagyobb intellektuális vállalkozásának elkészítéséhez. Az önkéntes, bizonyos William Chester Minor, a levelezési címe alapján a Broadmoor Elmegyógyintézet lakója a berkshire-i Crowthorne falucska közelében. Murray gyanútlan, úgy vélte, a magának való különc, aki egyetlen oxfordi fogadáson sem jelent meg, bizonyára az intézet egyik dolgozója. Érkezése után már épp hálálkodni kezdene az igazgatónak, amikor az közli vele, hogy nem ő, hanem az egyik ápolt küldte a számtalan levelet.

Nyelvészeti krimi? Történelmi regény? Lélektani thriller? Társadalom- és szellemtörténet? Simon Winchester könyvét élvezettel fogják olvasni mindazok, akik ismerik a szavak örömét, méltányolják a kalandozásokat a lexikográfia történetében, és elámulnak azon, hogy Shakespeare korában még nem léteztek szótárak.

További ajánlatunk

Hullámsír
borító: Hullámsír>
2 999 Ft
A gyanú
borító: A gyanú>
3 199 Ft
Nem biztos, hogy visszajövök
borító: Nem biztos, hogy visszajövök>
2 399 Ft
Wakond
borító: Wakond>
2 799 Ft
Az abbé a fejével játszik
borító: Az abbé a fejével játszik>
2 590 Ft
Hill House szelleme
borító: Hill House szelleme>
1 990 Ft
A mészáros
borító: A mészáros>
2 242 Ft
Űzött lelkek éjszakája
borító: Űzött lelkek éjszakája>
1 590 Ft

Hasznos holmik