• KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  604 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633555972

Partizánnők

A lengyel gettók zsidó ellenállói

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  604 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633555972

„Hiába részesültem zsidó oktatásban, soha nem olvastam ehhez hasonló beszámolókat.”

A British Libraryben keresgélve Judy Batalion kezébe akad egy jiddis nyelvű kiadvány, amely gyökerestől megváltoztatja a holokausztról alkotott képét. A lapokon megelevenedő lengyel női ellenállók elfelejtett történetének nyomába ered, futárok, partizánok, harcosok sorsát göngyölíti fel, túlélők és leszármazottak után kutat.

A Partizánnők több mint tíz év munkájának gyümölcse. Lebilincselő történet a megszállt Lengyelország gettóiban zajló ellenállásról, egy kudarcra ítélt küzdelemről, amely végességében is az életet és a méltóságot jelentette a résztvevők számára.

A zsidókat passzív áldozatként bemutató narratívákkal szemben Batalion arra tesz kísérletet, hogy személyes portrékkal tárja fel a kimondhatatlanra adott válaszok sokaságát, megértse a bátorságot, dacot és elkeseredést, amely mozgatta a partizánnők tetteit, és új párbeszédet kezdeményezzen kollektív történeti emlékezetünkről.

„Figyelembe kell vennünk a történelem összetettségét, őszintén szembe kell néznünk a múlttal, azzal, hogy egyszerre vagyunk áldozatok és elkövetők. Ha nem így teszünk, senki nem hisz majd a beszélőnek, kiiratkozunk a valódi párbeszédből. A megértés nem egyenlő a megbocsátással, de kihagyhatatlan lépés a higgadtság és a fejlődés felé.”

További ajánlatunk

Anyák
borító: Anyák>
2 290 Ft
Lazúrkő
borító: Lazúrkő>
3 899 Ft
Frannie Langton vallomásai
borító: Frannie Langton vallomásai>
2 590 Ft
Ezüst madarak
borító: Ezüst madarak>
2 799 Ft
Bárcsak elmondhatnám
borító: Bárcsak elmondhatnám>
3 499 Ft
Testvérlélek
borító: Testvérlélek>
1 990 Ft
Daniel Stein, tolmács
borító: Daniel Stein, tolmács>
2 790 Ft
Hazajáró lélek
borító: Hazajáró lélek>
1 990 Ft

Hasznos holmik