• FORDÍTOTTA:
  Török Krisztina
 • EREDETI CÍM:
  Code Name Hélène
 • KIADÓ:
  Agave Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  528 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634199090

Fedőneve Hélène

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Török Krisztina
 • EREDETI CÍM:
  Code Name Hélène
 • KIADÓ:
  Agave Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  528 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634199090

Ariel Lawhon lenyűgöző, igaz történeten alapuló történelmi regénye a társasági hölgyből kémmé avanzsált Nancy Wake életéről. Már készül belőle a sorozat Elizabeth Debicki (Tenet, The Night Manager) főszereplésével!

Nancy Wake 1936-ban Párizsban él, és a Hearst konglomerátum újságírójaként dolgozik. Itt ismeri meg a dúsgazdag francia iparmágnást, Henri Fioccát, akinek hamar elcsavarja a fejét, és ráveszi, hogy vegye őt feleségül. Nem sokkal később a németek megszállják Franciaországot, és az újdonsült Mrs. Fiocca kénytelen máris egy újabb nevet felvenni: egy háborús fedőnevet.

A Fedőneve Hélène Nancy Wake második világháborús krónikája, akinek a nevét a világon mindenkinek ismerni kellene. Megtudjuk, hogyan csempészett iratokat a Vichy szabad zónában, hogy az üldözöttek Spanyolországon át menekülhessenek a nácik elől. Végigkövethetjük a saját menekülését a Pireneusokon át, miután a Gestapo ötmillió frankos vérdíjat tűzött ki a fejére. Megismerhetjük az angol SOE (Különleges Hadműveletek Végrehajtó Egysége) soraiba való csatlakozásának körülményeit, és hogy hogyan lett ezután a francia ellenállás egyik legbefolyásosabb vezére.

A Fedőneve Hélène fordulatokban gazdag, izgalmas kémregény a második világháború idejéről. Ariel Lawhon a történelmi hűséget betartva, de az ismeretlen részekben a képzeletére hagyatkozva mutatja be Nancy Wake lebilincselő és mozgalmas történetét szerelemről, önfeláldozásról és megingathatatlan eltökéltségről.

A könyvről mondták:

"Ariel Lawhon ugyanúgy rabul ejti a II. világháború korát kedvelő, történelmi regény olvasókat és azokat, akik szeretik a vad, szókimondó, független nőalakokat. A Fedőneve Hélène mélységeiben mutatja be, hogy egyetlen, a félelemmel farkasszemet néző ember is micsoda jelentős változásokat érhet el viharos időkben."
Lisa Wingate

"Lebilincselő történelmi regény... Ráadásul ez a nő tényleg létezett, és ez az egész tényleg megtörtént – szól a mantra az olvasó fejében, ahogy oldalról oldalra nem tér magához az ámulatából."
Bookpage

"Parádés... Lawhon a francia ellenállás legbelső berkeibe repít bennünket, azon belül is egy mindenre elszánt és rendkívüli ösztönökkel megáldott hősnő elméjébe, hogy láthassuk, milyen szokatlan bravúrral szállt szembe a nácikkal és a férfiak arrogáns szexizmusával..."
Booklist

"Lawhon az események kellős közepébe repíti az olvasót, az életteli, lendületes stílus pedig letehetetlenné teszi a könyvet. A végén ráadásul a részletes utószóból kiderül, hogy a Fedőneve Hélène milyen nagy mértékben tiszteli a tényeket. Ez a regény igazi főhajtás hősnője előtt, aki rendkívüli emberként élte életét."
Publishers Weekly

További ajánlatunk

Én, Regina Beatrix
borító: Én, Regina Beatrix>
2 990 Ft
Mária Terézia
borító: Mária Terézia>
2 390 Ft
Non nobis Domine
borító: Non nobis Domine>
3 490 Ft
Aisha, a Próféta szerelme
borító: Aisha, a Próféta szerelme>
1 990 Ft
Legendás székely hősök
borító: Legendás székely hősök>
1 190 Ft
Bocana
borító: Bocana>
1 790 Ft
A varázsló
borító: A varázsló>
1 200 Ft
Az egyiptomi kéjnő
borító: Az egyiptomi kéjnő>
1 290 Ft

Hasznos holmik