• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  286 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 978-963-544-616-2
apple store link google play link

Sorozatgyilkos nyomában

A Pándy-ügy

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  286 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 978-963-544-616-2
apple store link google play link

A Belgiumban – és részben Magyarországon is – élő Pándy András családjából 1986 és 1992 között hat személy tűnt el nyomtalanul. Ez a tény a belga rendőrség figyelmét sem kerülte el, el is kezdtek nyomozni, de a lelkész mesterkedéseinek köszönhetően gyanújuk idővel elült. A hírhedt belga sorozatgyilkos, Dutroux botrányos ügye azonban felszínre hozta a szinte már feledésbe merült hasonló gyanús eseteket, és ennek apropóján újra megindult az eltűnt Pándy családtagok kutatása. A belga rendőrök magyar kollégáikat is bevonták a vizsgálódásba, és ez hozta meg számukra végül a sikert.

A magyar nyomozást vezető Kovács Lajos ezredes, aki a közismert „Döglött ügyek” osztálya élén állt, ebben a könyvben beszéli el az ügy felderítésének izgalmas, egyúttal valós történetet. Ám nem csak a gátlástalan gyilkost és zseniális cselszövéseit, valamint szerencsétlen áldozatait ismerjük meg. A könyv közelbe hozza számunkra azt a korszakot, amikor a nyomozás folyt: az 1990-es évek – azaz a 20 század – végét, egy mára eltűnt, változóban lévő országot.

A fordulatosan megírt nyomozás történetét az emberi kapcsolatok, a barátságok és kollegialitás személyes momentumai teszik hitelessé, annak a közegnek a megjelenítése, ami a rendőrséget jelentette akkoriban. Végül, a szakember is elénk lép, hiszen jócskán bővülnek ismereteink a bűnözés helyzetéről és kriminalisztikájáról is.

További ajánlatunk

Nem csalás, nem ámítás
borító: Nem csalás, nem ámítás>
1 999 Ft
A nyaralás
borító: A nyaralás>
2 799 Ft
Öt kismalac
borító: Öt kismalac>
1 690 Ft
Titok
borító: Titok>
2 770 Ft
Vadász
borító: Vadász>
2 290 Ft
Elég!
borító: Elég!>
990 Ft
Engem nem lehet elhagyni
borító: Engem nem lehet elhagyni>
990 Ft
Medvefog & Saskarom
borító: Medvefog & Saskarom>
990 Ft

Hasznos holmik