• ISBN:
  ISBN 9789630966719
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  268 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2011

Vállalatok felelőssége, társadalmi felelősségvállalás

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630966719
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  268 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2011

Napjainkban nemcsak a tudósok, de a gyakorló vezetők körében is egyre elfogadottabb, hogy a vállalatok az üzleti célok elérése mellett a helyi közösségek és a társadalom egészének állapotáért is felelősséget éreznek. Felelős társadalmi magatartásnak (corporate social responsibility, CSR) nevezik az olyan vezetést, amelyik a pénzcsináláson túl más, közösségi célokat is el akar érni. Könyvünk erről a folyamatról, jelenségről szól.

A nyereségérdekelt, azaz az üzleti szervezetek alapvető célja a siker elérése. Gyakorlatilag ebben három, egymással összefonódó, egymást felerősítő áramlat segíti őket. Az egyik a vezetés sajátos megközelítése, a vállalati kormányzás, vagy más néven társaságirányítás.

A másik a vállalatok társadalmi felelősségének erősödő érvényesítése, a harmadik pedig a szervezeti tanulás, amely azzal foglalkozik, hogyan képes a szervezet és vezetése változni, felkészülni a változásokra. Megközelítésünk a vezetéstudomány oldaláról indul ki, és arra irányul, hogy a három főirány miként érvényesülhet együtt.

Figyelmünket az elméleti problémákon túl a valós üzleti folyamatok megismerése, felderítése iránti igény fókuszálta ebbe az irányba. Könyvünknek, amely elsősorban a vezetőképzésben hiánypótló munka, az is célja, hogy hozzájáruljon a felelős társadalmi magatartás elméletének fejlesztéséhez, és ezzel az oktatás, a kutatás és a gyakorlati alkalmazás terjesztéséhez is.

További ajánlatunk

Az ösztönző állam válságkezelése II.
borító: Az ösztönző állam válságkezelése II.>
2 302 Ft
Az Élet Nagy Ötöse
borító: Az Élet Nagy Ötöse>
1 990 Ft
Elfekvő
borító: Elfekvő>
1 590 Ft
Hogyan működik a bank?
borító: Hogyan működik a bank?>
2 799 Ft
Igazságháborúk
borító: Igazságháborúk>
2 390 Ft
A multik kapujában
borító: A multik kapujában>
1 799 Ft
A Google titok
borító: A Google titok>
2 290 Ft
Autóépítés Magyarországon 1945-1990
borító: Autóépítés Magyarországon 1945-1990>
390 Ft

Hasznos holmik