• ISBN:
    ISBN 9789630966719
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    268 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2011

Vállalatok felelőssége, társadalmi felelősségvállalás

Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 9789630966719
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    268 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2011

Napjainkban nemcsak a tudósok, de a gyakorló vezetők körében is egyre elfogadottabb, hogy a vállalatok az üzleti célok elérése mellett a helyi közösségek és a társadalom egészének állapotáért is felelősséget éreznek. Felelős társadalmi magatartásnak (corporate social responsibility, CSR) nevezik az olyan vezetést, amelyik a pénzcsináláson túl más, közösségi célokat is el akar érni. Könyvünk erről a folyamatról, jelenségről szól.

A nyereségérdekelt, azaz az üzleti szervezetek alapvető célja a siker elérése. Gyakorlatilag ebben három, egymással összefonódó, egymást felerősítő áramlat segíti őket. Az egyik a vezetés sajátos megközelítése, a vállalati kormányzás, vagy más néven társaságirányítás.

A másik a vállalatok társadalmi felelősségének erősödő érvényesítése, a harmadik pedig a szervezeti tanulás, amely azzal foglalkozik, hogyan képes a szervezet és vezetése változni, felkészülni a változásokra. Megközelítésünk a vezetéstudomány oldaláról indul ki, és arra irányul, hogy a három főirány miként érvényesülhet együtt.

Figyelmünket az elméleti problémákon túl a valós üzleti folyamatok megismerése, felderítése iránti igény fókuszálta ebbe az irányba. Könyvünknek, amely elsősorban a vezetőképzésben hiánypótló munka, az is célja, hogy hozzájáruljon a felelős társadalmi magatartás elméletének fejlesztéséhez, és ezzel az oktatás, a kutatás és a gyakorlati alkalmazás terjesztéséhez is.

További ajánlatunk

Elfekvő
borító: Elfekvő>
1 590 Ft
Jóléti modellek, európai válságok
borító: Jóléti modellek, európai válságok>
1 390 Ft
Igazságháborúk
borító: Igazságháborúk>
2 390 Ft
A Quaestor-ügy
borító: A Quaestor-ügy>
2 390 Ft
Szerintem
borító: Szerintem>
2 790 Ft
Vállalkozni NAVszerűen
borító: Vállalkozni NAVszerűen>
990 Ft
Autóépítés Magyarországon 1945-1990
borító: Autóépítés Magyarországon 1945-1990>
390 Ft
A ˝szellemi termelési mód˝
borító: A ˝szellemi termelési mód˝>
1 990 Ft

Hasznos holmik