• FORDÍTOTTA:
  Varga Zsuzsanna
 • EREDETI CÍM:
  The Sugar Brain Fix
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  267 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • ISBN:
  ISBN 9789635447978

Cukoragykúra

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Varga Zsuzsanna
 • EREDETI CÍM:
  The Sugar Brain Fix
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  267 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • ISBN:
  ISBN 9789635447978

Mitől függ agyunk egészsége? A válasz egyszerűbb, mint gondolná!

Elsősorban a cukorfüggőség a felelős a rossz egészségi állapotért és az olyan olyan krónikus betegségekért, mint a szívbetegség, a stroke, a rák vagy az elhízás. Dr. Mike Dow forradalmian új könyve ötvözi a tudomány élvonalába tartozó kutatásokat és a könnyen megvalósítható életvezetési stratégiákat.

Alaposan megvizsgálja, hogyan befolyásolja a cukor az agy kémiáját. A cukor az agyban felszabadítja a szerotonint, egy "jó érzést" kiváltó vegyületet, amely arra késztet bennünket, hogy még többet együnk. A legújabb tanulmányok azonban kimutatták, hogy a cukor ténylegesen zsugorítja az agyat, ez pedig a hippokampusz méretének csökkenéséhez és egy sor más problémához vezet: többek között memóriaproblémákhoz, depresszióhoz és súlygyarapodáshoz. Idővel cukorfüggővé válunk, és máris benne is vagyunk egy ördögi körben.

Dr. Dow a legújabb kutatások alapján rengeteg adatot gyűjtött össze arról, hogyan károsítja agyunkat és testünket a felesleges, káros szénhidrátokban és rossz zsírokban gazdag étrend – és azt is pontosan leírja, hogy mit tehetünk ellene!

A 28 napos Cukoragykúra szénhidrátszegény, gyógyító zsírokban gazdag, mediterrán étrenden alapul, amely lehetővé teszi a fokozatos méregtelenítést. A könyvben található tesztek kitöltésével megtudhatjuk, hogy szerotonin- vagy dopaminhiányban (esetleg mindkettőben) szenvedünk-e. Részletes útmutatást találunk arról is, hogyan küzdhetjük le a cukor és a rossz zsírok utáni sóvárgást a káros ételek egészségesekre cserélésével, finom receptekkel, hasznos táplálékkiegészítőkkel, és új, segítő tevékenységek beiktatásával.

A módszer egyéb technikákat is javasol agyunk egészségének megőrzésére, többek között a kognitív viselkedésterápiát és az önhipnózist.

Cukoragykúra sikeres módszer agyunk egészségének megőrzéséhez és a hasi zsírtól való megszabaduláshoz, fokozatosan és tervszerűen segít leküzdeni az életveszélyes cukorfüggőséget.

 ************

„Nagy részben a cukorfüggőség felelős a civilizált országokban egyre gyakrabban előforduló krónikus betegségekért és az emberek rossz egészségi állapotáért. Dr. Mike Dow forradalmian új könyve ötvözi a tudomány élvonalába tartozó kutatásokat és a könnyen megvalósítható életvezetési stratégiákat. Az itt leírtak segítenek abban, hogy ön a lehető legjobban nézzen ki, és a lehető legjobban érezze magát. Kötelező olvasmány mind az orvosok, mind a betegek számára."

      Dr. Anthony Youn, a The Age Fix című sikerkönyv szerzője

A cukor egy agyzsugorító, hízlaló molekula, amelynek semmi köze nincs a teljes értékű táplálékforrásokhoz. Gyakran telített zsírokkal párosulva (helló, fánk!) a tápértéket nélkülöző, gyilkos élelmiszerektől való függőséghez vezet, és ez végül szívbetegséget, stroke-ot, rákot, elhízást és cukorbetegséget okozhat. Elismerésemet fejezem ki dr. Mike Dow-nak, amiért a cukor szerelmeseinek egy valóban működő programot kínál."

      Dr. Kristi Funk sebész, mellrák-specialista, a Breast: The Owner's Manual című sikerkönyv szerzője

További ajánlatunk

Út a télbe
borító: Út a télbe>
2 799 Ft
Mire felnövünk
borító: Mire felnövünk>
1 899 Ft
Mondd el, mire vágysz
borító: Mondd el, mire vágysz>
1 990 Ft
Ikigai - A boldogság japán titka
borító: Ikigai - A boldogság japán titka>
2 290 Ft
Lépésről lépésre a csúcsra
borító: Lépésről lépésre a csúcsra>
1 799 Ft
Ikigai
borító: Ikigai>
2 290 Ft
Folyó ügyek
borító: Folyó ügyek>
1 790 Ft
Candida
borító: Candida>
2 390 Ft

Hasznos holmik