• ISBN:
  9789636041304
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • OLDALSZÁM:
  462
 • SZERZŐ:
  Marie Benedict, Victoria Christopher Murray

Belle, a könyvtár királynője

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789636041304
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • OLDALSZÁM:
  462
 • SZERZŐ:
  Marie Benedict, Victoria Christopher Murray

Belle da Costa Greene kivételes műveltséggel és hibátlan ízléssel megáldott fiatal nő, aki egy nap hihetetlen lehetőséget kap az élettől. A félelmetes hírű bankár, J. P. Morgan magánkönyvtárost keres, valakit, aki segíthet neki az egyedülálló kéziratok és a ritka műkincsek beszerzésében. Belle elnyeri az állást, és rátermettségével, szakmai tudásával kivívja munkaadója megbecsülését. A lány előtt csakhamar minden ajtó kitárul, és otthonosan mozog New York legelőkelőbb szalonjaiban éppúgy, mint a műkincspiacon, egy olyan világban, ahol korábban kizárólag férfiak voltak képesek érvényesülni. A sikernek azonban komoly ára van. Belle ugyanis súlyos titkot őriz: a valódi neve Belle Marion Greener, a lánya annak a Richard Greenernek, aki a Harvard első színes bőrű hallgatójaként, majd elszánt feketejogi aktivistaként szerzett hírnevet. Ahhoz, hogy megtartsa állását és a legfelsőbb körökben kivívott pozícióját, Belle-nek súlyos áldozatot kell hoznia. El kell távolodnia a családjától, meg kell tagadnia a gyökereit, és még a hozzá legközelebb állókat sem fogadhatja bizalmába. Megéri azonban ilyen terhet cipelni azért, hogy teljesüljenek az álmai?
   A Belle, a könyvtár királynője egy különleges személyiség története, aki egy olyan világ megkerülhetetlen alakjává vált, amelyik, ha tisztában lett volna valódi kilétével, sosem ismerte volna el a képességeit.

"Lélegzetelállító utazás New York fényűző báltermeibe és az árverések feszültségekkel teli világába. Gondosan megírt történet az elnyomásról, az egyenjogúságról, és egy nő elszánt küzdelméről, hogy egy kegyetlen világban önmaga legyen." - Renée Rosen

MARIE BENEDICT a Boston College-ban történelmet és művészettörténetet tanult, majd beiratkozott a jogi egyetemre. Több mint tíz évig dolgozott ügyvédként, de mindig is arról álmodott, hogy méltatlanul elfeledett nők élettörténetét írhassa meg. Eddigi regényeiben olyan különleges nők sorsát tárta fel olvasói előtt, mint Hedy Lamarr, Agatha Christie vagy Clementine Churchill. A Belle, a könyvtár királynője a hatodik regénye.

VICTORIA CHRISTOPHER MURRAY a Hampton Universityn és a New York Universityn elvégzett tanulmányai után közel húsz éven át dolgozott az üzleti életben. Íróként rendkívül termékeny: már közel harminc művet írt saját nevén, szellemíróként, illetve más szerzőkkel együttműködve. Az afroamerikai irodalom egyik nagy hatású alkotója, munkáját számos díjjal és jelöléssel tüntették ki. Washingtonban él.

További ajánlatunk

Odesszai történetek
borító: Odesszai történetek>
1 799 Ft
Isten országa
borító: Isten országa>
3 299 Ft
Apu
borító: Apu>
1 999 Ft
Jótét lelkek
borító: Jótét lelkek>
2 790 Ft
Hotel Sacher
borító: Hotel Sacher>
2 490 Ft
A fény története - egy fotográfus életregénye
borító: A fény története - egy fotográfus életregénye>
1 990 Ft
2666
borító: 2666>
3 890 Ft
Csenddé vált napok
borító: Csenddé vált napok>
1 690 Ft

Hasznos holmik