Én, Regina Beatrix

Olvass bele!

Aragóniai Beatrix magyar királyné regényes önvallomása az egyik legteljesebb és leginkább emberközeli Mátyás király életrajz, ami valaha magyar nyelven napvilágot látott. A magyar történelem egyik legnagyobbja itt nem népének álruhás jótevőjeként, legendás hadvezérként és uralkodóként jelenik meg. Beatrix számára ő mindenek előtt esendő, szerelmes férfi, tépelődő ember, aki naponta hoz roppant horderejű döntéseket a család, az öröklés, és persze háború és béke dolgaiban. Beatrix (Dálnoki Miklós Viktória) Mátyás képe, mely öt év kutatómunka eredményeként alakult ki, szinte semmiben nem hasonlít az iskolában tanultakhoz, ahogy a magyar középkor leírása is sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a tananyagok száraz adathalmaza.
Történelmünk egyik legszebb, legszenvedélyesebb, s talán legellentmondásosabb királynéja, a Mátyás király érzelmi és szellemi életében is kimagasló szerepet betölteni képes asszony a beavatottak intimitásával számol be a nápolyi Castel Nuovo, a bécsi Burg és a Budai vár falai között zajló intrikákról, az olaszországi és ausztriai hadjáratokról, s persze saját kálváriájáról, melynek során két uralkodó – Mátyás és Ulászló – feleségeként is nagy befolyást gyakorolt az események alakulására.
Ez egy igazi bravúrregény, melyben Beatrix hatesztendős korától egyes szám első személyben meséli el pikáns szerelmekkel, súlyos csalódásokkal, drámai fordulatokkal teljes életét. És miközben a bécsi hadjárat és a kenyérmezői csata történetével, vagy Mátyás ágyasházának titkaival ismerkedünk, az olvasó az elmúlt korok és birodalmak életébe való hiteles betekintés, mi több, beilleszkedés kivételes élményében részesül.

További ajánlatunk

Az elrejtett gyermek
borító: Az elrejtett gyermek>
3 290 Ft
Testvérharc
borító: Testvérharc>
2 890 Ft
Az éjszaka fénye
borító: Az éjszaka fénye>
2 480 Ft
Géraldine
borító: Géraldine>
2 790 Ft
Szabadság mindenek felett II.
borító: Szabadság mindenek felett II.>
2 490 Ft
Erdélyi menyegző
borító: Erdélyi menyegző>
2 290 Ft
Spartacus – A felkelés
borító: Spartacus – A felkelés>
490 Ft
Hívja Leonyid Brezsnyevet
borító: Hívja Leonyid Brezsnyevet>
990 Ft

Hasznos holmik