Én, Regina Beatrix

Olvass bele!

Aragóniai Beatrix magyar királyné regényes önvallomása az egyik legteljesebb és leginkább emberközeli Mátyás király életrajz, ami valaha magyar nyelven napvilágot látott. A magyar történelem egyik legnagyobbja itt nem népének álruhás jótevőjeként, legendás hadvezérként és uralkodóként jelenik meg. Beatrix számára ő mindenek előtt esendő, szerelmes férfi, tépelődő ember, aki naponta hoz roppant horderejű döntéseket a család, az öröklés, és persze háború és béke dolgaiban. Beatrix (Dálnoki Miklós Viktória) Mátyás képe, mely öt év kutatómunka eredményeként alakult ki, szinte semmiben nem hasonlít az iskolában tanultakhoz, ahogy a magyar középkor leírása is sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a tananyagok száraz adathalmaza.
Történelmünk egyik legszebb, legszenvedélyesebb, s talán legellentmondásosabb királynéja, a Mátyás király érzelmi és szellemi életében is kimagasló szerepet betölteni képes asszony a beavatottak intimitásával számol be a nápolyi Castel Nuovo, a bécsi Burg és a Budai vár falai között zajló intrikákról, az olaszországi és ausztriai hadjáratokról, s persze saját kálváriájáról, melynek során két uralkodó – Mátyás és Ulászló – feleségeként is nagy befolyást gyakorolt az események alakulására.
Ez egy igazi bravúrregény, melyben Beatrix hatesztendős korától egyes szám első személyben meséli el pikáns szerelmekkel, súlyos csalódásokkal, drámai fordulatokkal teljes életét. És miközben a bécsi hadjárat és a kenyérmezői csata történetével, vagy Mátyás ágyasházának titkaival ismerkedünk, az olvasó az elmúlt korok és birodalmak életébe való hiteles betekintés, mi több, beilleszkedés kivételes élményében részesül.

További ajánlatunk

Szörnyeteg
borító: Szörnyeteg>
2 790 Ft
Mielőtt lemegy a nap
borító: Mielőtt lemegy a nap>
2 999 Ft
Chiara
borító: Chiara>
1 990 Ft
A másik Boleyn lány
borító: A másik Boleyn lány>
2 790 Ft
Az éjszaka császárnője
borító: Az éjszaka császárnője>
3 170 Ft
Szabadság mindenek felett I.
borító: Szabadság mindenek felett I.>
2 490 Ft
Ördögszekér
borító: Ördögszekér>
2 290 Ft
A pokol csendőre
borító: A pokol csendőre>
1 590 Ft

Hasznos holmik