• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  384 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789636360351
apple store link

Az elveszett ékszerek

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  384 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789636360351
apple store link

Miért rejt el valaki egy vödörre való értékes ékszert és drágakövet, ha aztán sosem tér vissza, hogy kiássa?  

A jelenben játszódó cselekményszálban Kate Kirby, az elismert amerikai ékszertörténész egy telefonhívás során információt kap a „Cheapside-ékszerekről”, és azonnal tudja, hogy egy életre szóló élmény vár rá. 

Csakhogy Kate londoni útja során kénytelen a saját családja rég eltemetett titkainak nyomába eredni. Bostonba visszatérve felfedez egy sor vázlatot a dédnagyanyja papírjai között, amelyek kapcsolatot teremtenek női egyenjogúságért küzdő dédnagyanyja, Essie és a Cheapside-gyűjtemény között. Vajon fény derülhet e a rajzokból Essie titkos életére a 20. század első évtizedének Londonjában? 

1912 nyarán a nincstelen ír bevándorló, Essie Murphy épp akkor látogatja meg a fivérét, amikor egy munkás a csákányával feltöri egy régi bérház padlóját a Cheapside-on, a londoni Szent Pál-székesegyház közelében. A munkások kincsre, amelynek azonban ismét nyoma vész. Megváltoztathatják-e ezek az ékszerek – különösképpen a gyűjtemény egyik darabja – Essie és a testvérei sorsát? 

Kate Kirby a fotográfus Marcus Holt segítségével elkezdi felderíteni a Cheapside-ékszerek történetét, amelyek közül főleg egy kicsi, gyémántköves, beágyazott zománcgyűrű érdekli. Hamarosan azonban veszély fenyegeti mindazt, amit Kate a családjáról, a drágakövekről és önmagáról tud.

A lenyűgöző, igaz történeten alapuló Elveszett ékszerek olyan lebilincselő történelmi regény, amely az első oldaltól a feledhetetlen és meghökkentő befejezésig nem hagyja lankadni az olvasó figyelmét.

További ajánlatunk

Lehetett volna szerelem
borító: Lehetett volna szerelem>
4 499 Ft
Párban Nápolyban
borító: Párban Nápolyban>
4 499 Ft
Amit a szív diktál
borító: Amit a szív diktál>
3 999 Ft
A napfény földje
borító: A napfény földje>
3 999 Ft
Fixed Forever - Örökké őrizlek
borító: Fixed Forever - Örökké őrizlek>
2 390 Ft
A kék szemű ördög
borító: A kék szemű ördög>
1 990 Ft
Egy csepp remény
borító: Egy csepp remény>
2 390 Ft
A pestis árnyékában
borító: A pestis árnyékában>
2 290 Ft

Hasznos holmik