• KIADÓ:
    Álomgyár Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    320 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2023
  • ISBN:
    ISBN 9789635708260

Dacsszövetség 2.

Hamburgi regények

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Álomgyár Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    320 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2023
  • ISBN:
    ISBN 9789635708260

Hamburg, 1903

Egy kora nyári délelőttön Frida éveken át dédelgetett álma egyetlen pillanat alatt köddé válik, csakúgy, mint Katica tiszavirág-életű kapcsolata. A két fiatal egymásba kapaszkodva próbál kilábalni a kilátástalan helyzetből, egyre közelebb engedve magukhoz Sophie-t, akinek feltett szándéka, hogy segít a megtépázott sorsú kisasszonyokon. Ám hamarosan az ő boldogsága is veszélybe kerül, a tény pedig, hogy az apja felfogadja cselédlánynak a kameruni Najumát, csak ront az amúgy is mostoha helyzeten.

Hans Zimmermann azonban továbbra is őrangyalként terelgeti a pártfogoltjait, az ő közbenjárásának köszönhető, hogy Fridáék munkát kapnak a hamburgi BallinStadtban, a kikötőhöz közel felépített városkában, ahol kivándorlók ezrei várnak arra, hogy hajóra szállhassanak. Különböző kultúrák, vallások és társadalmi rétegek olvasztótégelye ez a negyed, ahol új kihívásokkal kell a sorstársaknak megküzdeniük.

A négy ifjú hölgy útja immáron nap mint nap keresztezi egymást, akarva-akaratlanul hol mentőövet dobva, hol pedig köveket görgetve egymás elé.

Vajon van esélye Frida és Florian szerelmének? Jól döntött-e Najuma, hogy nem utazott vissza Kamerunba? Képes-e Katica elfogadni a Hanza-város szigorú szabályait? Sophie jövője hogyan alakul?

A Dacszövetség második része tovább kalauzol bennünket a hamburgiak jellegzetes világába, megjelenítve a múlt század első éveinek különleges hangulatát. Az Év könyve díjas írónő, Palotás Petra ezúttal is úgy szövi a szálakat, hogy valós eseményekbe ágyazza azokat, ezáltal még izgalmasabbá téve a négy lány történetét.

„Imádom minden írását Palotás Petrának!” – Lizzyke olvasó kuckója

További ajánlatunk

Hamburg asszonyai 2. - Antonia reménye
borító: Hamburg asszonyai 2. - Antonia reménye>
3 290 Ft
Van helyem a világodban?
borító: Van helyem a világodban?>
3 999 Ft
A szikla
borító: A szikla>
899 Ft
Neked megadom magam
borító: Neked megadom magam>
3 999 Ft
Tavaszi zsongás
borító: Tavaszi zsongás>
2 599 Ft
A szív ritmusa
borító: A szív ritmusa>
2 390 Ft
Egy darab a szívemből
borító: Egy darab a szívemből>
2 390 Ft
Túl az álmokon
borító: Túl az álmokon>
1 990 Ft

Hasznos holmik