Ferenczy Károly

Olvass bele!
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű A magyar festészet mesterei című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Ferenczy Károly az 1900 körüli évtizedeknek, a modern magyar festészet els fénykorának kimagasló művészegyénisége. Rendhagyó alkat, aki semmiképp sem illett bele korának a bohém festőről alkotott elképzelésébe. Szabályos, botrányoktól mentes, már-már eseménytelen életet élt. A festészetet megszállottan hivatásnak tekintette, és életvitelének középpontjában az alkotás, a művek teremtése állt. Hitelesen új stílusra törekedett anélkül, hogy megtagadta volna az európai festészet több száz éves hagyományait. Nem modern lázadásra, hanem modern szintézisre tört.

Nem volt született vezéregyéniség, és mégis - mint primus inter pares - Hollósy Simon távozása után, pusztán hallatlan művészi tekintélye és csendességében is nagy hatású személyisége révén ő lett Nagybánya, azaz a nagybányai szabadiskola vezet mestere.

Könyvünk a művész életét, pályáját, munkásságát mutatja be.

További ajánlatunk

Hogyan lettem senki?
borító: Hogyan lettem senki?>
3 899 Ft
Miró
borító: Miró>
390 Ft
Dürer
borító: Dürer>
390 Ft
Toulouse-Lautrec élete
borító: Toulouse-Lautrec élete>
990 Ft
Gustav Klimt
borító: Gustav Klimt>
390 Ft
Manet élete
borító: Manet élete>
990 Ft
Szinyei Merse Pál
borító: Szinyei Merse Pál>
690 Ft
Derkovits Gyula
borító: Derkovits Gyula>
690 Ft

Hasznos holmik