• FORDÍTOTTA:
  Varró Zsuzsa
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  9789632790503

Egy zöldfülű antropológus kalandjai

Feljegyzések a sárkunyhóból

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Varró Zsuzsa
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  9789632790503
Afrikában töltött első évéről írott őszinte, mulatságos és kihagyhatatlan, lefegyverzően tiszteletlen beszámolójával Nigel Barley bepillantást enged egy szociálantropológus mindennapjaiba, aki egy sárkunyhóban ütött tanyát, hogy tanulmányozza a kameruni doajók szokásait, hiedelemrendszerét, életét.
A szerző megtanulta az egyetemen, hogyan kell terepmunkát végezni, de hamarosan kiderült, hogy a doajók mit sem tudnak arról, hogyan kell a terepmunka tárgyának viselkednie. Ezek a „Feljegyzések egy sárkunyhóból” kis híján odavesztek. A becses papírokat termeszek, kecskék, egerek, viharok és – Rómában, a hányattatások utolsó állomásán – tolvajok veszélyeztették, de éppolyan ellenállónak bizonyultak, mint a szerző maga. Nigel Barley a doajó nép körében töltött kameruni éveiről nem a megszokott tudományos és szakmai bennfentességgel számol be. Kíméletlen humorral és éleslátással jellemez bürokratákat, rendőröket, vámhivatalnokokat, doajókat, amerikaiakat, németeket, franciákat – és angolokat is.
A könyv szerzője Cambridge-ben modern nyelvekből diplomázott, majd Oxfordban folytatott antropológiai tanulmányokat és szociálantropológiából doktorált. Néhány évnyi tanítás után két évet terepmunkával töltött Kamerunban. Ottani élményei váltak The Innocent Anthropologist c. könyvének forrásául.

További ajánlatunk

Meleg Budapest
borító: Meleg Budapest>
3 899 Ft
Mesterség és intelligencia
borító: Mesterség és intelligencia>
2 599 Ft
Büntetés
borító: Büntetés>
1 999 Ft
A tisztességről nehéz időkben
borító: A tisztességről nehéz időkben>
1 690 Ft
Cukorvilág
borító: Cukorvilág>
2 590 Ft
Barbie
borító: Barbie>
1 990 Ft
Öt perc múlva meghalsz
borító: Öt perc múlva meghalsz>
890 Ft
Budapest - túl jón és rosszon
borító: Budapest - túl jón és rosszon>
990 Ft

Hasznos holmik