• FORDÍTOTTA:
  Varró Zsuzsa
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  9789632790503

Egy zöldfülű antropológus kalandjai

Feljegyzések a sárkunyhóból

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Varró Zsuzsa
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  9789632790503
Afrikában töltött első évéről írott őszinte, mulatságos és kihagyhatatlan, lefegyverzően tiszteletlen beszámolójával Nigel Barley bepillantást enged egy szociálantropológus mindennapjaiba, aki egy sárkunyhóban ütött tanyát, hogy tanulmányozza a kameruni doajók szokásait, hiedelemrendszerét, életét.
A szerző megtanulta az egyetemen, hogyan kell terepmunkát végezni, de hamarosan kiderült, hogy a doajók mit sem tudnak arról, hogyan kell a terepmunka tárgyának viselkednie. Ezek a „Feljegyzések egy sárkunyhóból” kis híján odavesztek. A becses papírokat termeszek, kecskék, egerek, viharok és – Rómában, a hányattatások utolsó állomásán – tolvajok veszélyeztették, de éppolyan ellenállónak bizonyultak, mint a szerző maga. Nigel Barley a doajó nép körében töltött kameruni éveiről nem a megszokott tudományos és szakmai bennfentességgel számol be. Kíméletlen humorral és éleslátással jellemez bürokratákat, rendőröket, vámhivatalnokokat, doajókat, amerikaiakat, németeket, franciákat – és angolokat is.
A könyv szerzője Cambridge-ben modern nyelvekből diplomázott, majd Oxfordban folytatott antropológiai tanulmányokat és szociálantropológiából doktorált. Néhány évnyi tanítás után két évet terepmunkával töltött Kamerunban. Ottani élményei váltak The Innocent Anthropologist c. könyvének forrásául.

További ajánlatunk

Szárnyalók
borító: Szárnyalók>
2 999 Ft
A növekedés határai
borító: A növekedés határai>
3 590 Ft
Tömegparanoia 2.0
borító: Tömegparanoia 2.0>
2 799 Ft
Building Nations with Non-Nationals
borító: Building Nations with Non-Nationals>
2 490 Ft
Cukorvilág
borító: Cukorvilág>
2 590 Ft
Aki kurvának áll
borító: Aki kurvának áll>
1 790 Ft
Az iskola jövője
borító: Az iskola jövője>
1 390 Ft
A hatalom anatómiája
borító: A hatalom anatómiája>
1 690 Ft

Hasznos holmik